Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Betegség alatt magas pulzus?

Betegség alatt magas pulzus?

Figyelt kérdés
Hétfő óta beteg vagyok, megfáztam. Szedek rá antibiotikumot, ami most kezdett el hatni. Igazából főként csak az orrom folyt, tegnap kezdtem köhögni. Hőemelkedésem volt, de nem magas. Tegnap 170 volt itthon a pulzusom, vissza mentem a házi orvoshoz, alapból vissza kellett mennem, mert nem javult az állapotom, a pulzusom indulás előtt ment fel ennyire. Ott 140et mértek, csináltak EKG-t, beküldött sbo-ra, hogy kizárják a szívizom gyulladást, de negatív lett a vérképem, tökéletes volt semmi nem volt se magas se alacsony. Most 101 a pulzusom, vérnyomásom rendben van. Most nem érzem magam rosszul meg semmi, normális a magasabb pulzus ha beteg az ember? Nekem általában 70 körül mozog a pulzusom.
ma 09:27
 1/9 kutyafule4 ***** válasza:
Normális, hogy magasabb, de a 170 baromi sok. Ez hány mérésre jött ki?
ma 09:36
 2/9 A kérdező kommentje:
Hogy érted hogy hány mérésre?
ma 09:41
 3/9 anonim ***** válasza:
120 feletti pulzus esetén már tachycardiáról beszélünk, ha nyugalmi állapotban ennyi a pulzus. 170 az már nagyon komoly állapot nyugalmi helyzetbe, fordulj orvoshoz azonnal.
ma 10:03
 4/9 A kérdező kommentje:
Fent írom, hogy voltam vele sbo-n minden negatív lett.
ma 10:14
 5/9 anonim ***** válasza:
Teljesen jól kivizsgáltak, ilyen esetben ez kell. Felmehet a pulzus betegségben ilyen értékre ideiglenesen, nagyon rövid időre, de ugye nem lehet előre tudni betegség amiatt van-e, egy kórokozó okozza, vagy esetleg szív probléma.
ma 10:16
 6/9 A kérdező kommentje:
Hétfőre van időpontom kardiológushoz. Biztos ami biztos azért elmegyek.
ma 10:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Oké.
ma 10:19
 8/9 anonim ***** válasza:

"Fent írom, hogy voltam vele sbo-n minden negatív lett."

Ha nem csináltak kontraszt anyagos CT-t és terheléses EKG-t akkor nem vizsgáltak ki jól.

ma 10:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Simán lehet érszükület vagy vérrög is a szívbe, amit nem fognak csak úgy észrevenni. Ismerősnek is ez volt. Magánba ment el, 3 nap múlva már műtötték a szivét. Ha a kórházra várt volna akkor már halott lenne.
ma 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!