Folyton nyugalmi állapotban magas, 100 körüli pulzus milyen betegségre utalhat?
Figyelt kérdés
#Pulzus, szívverés, betegség,
ápr. 8. 18:12
2/18 anonim válasza:
Nem vagy nagyon edzetlen? Nem mondom, hogy akkor "egészséges", mert nem egészséges edzetlennek lenni, de abban az állapotban normális.
3/18 anonim válasza:
Én a százas pulzust nem mondanám normálisnak edzetlen, de egyébként normál testalkatú egyénben. Az oka sok minden lehet, még akár gyógyszer mellékhatás is. Érdemes kivizsgáltatni.
4/18 A kérdező kommentje:
Antidepresszánst és nyugtatót szedek, szorongásos depresszióm van, meg sajnos kicsit túlsúlyos is vagyok, 30 éves nő vagyok.
ápr. 8. 21:01
5/18 anonim válasza:
Szomjazol, dohányzol, stresszelsz, koffeint fogyasztasz stb okai lehetnek.
6/18 anonim válasza:
Leírtad a választ a kérdésedre. Szorongás és túlsúly is emeli a pulzust. Ha nagyon zavar, akkor keresd fel a háziorvosodat.
7/18 Titkos Arisztid válasza:
Az antidepresszánsok (vélhetően SSRI-t szedsz) mellékhatásként okozhatnak magas pulzust a megnövekedett szerotonin és dopamin jelenlét miatt. Ugyanakkor a 100-as pulzus mindenképp magas nyugalmi állapotban. Ha nem lehet csökkenteni a gyógyszer dózisát, akkor vagy másik gyógyszerre kell beállni, vagy extrém esetben béta blokkolókkal lehet kordában tartani a szívritmust (pl. metoprolol) Mindenképp jelezném a problémát az orvosnak aki az antidepresszánst felírta.
9/18 anonim válasza:
Lehetséges pajzsmirigy túlműködés, de annak más tünetei is szoktak lenni és a túlsúly ellene szól. Én sokkal inkább gyanakodnék a szorongás okozta stresszre vagy a gyógyszerek mellékhatására.
10/18 anonim válasza:
Szia Kérdező!
Valószínű a szorongasos depressziód miatt van.
Terápiára jársz? Az fontos lenne, mert magába a gyógyszer nem gyógyít meg.
A túlsúlyod esetleg egyéb egeszségügyi gondok miatt van? Gondolok itt pajzsmirigy vagy más hormonális problémákra. Vagy pedig lelki eredetű gondolat evéssel csillapítod. Ez azért fontos, mert a túlsúlyból később komolyabb gondok is lehetnek. És, ha nem egészségügyi probléma miatt van, akkor ezt is kezelni kell.🙂 Egyébként a túlsúly és egyes élelmiszerek is emelik a pulzust. 70/perc a mormális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!