Lumbálpunkció(gerinccsapolás) eredménye (bővebben lent)?
Sziasztok. Több mint 2 hete tartó kínzó fejgörcsöm van,ami semmitől nem akar kiszűnni,van ami segít pár óra hosszát,de ugyanúgy visszatér.Társulnak hozzá: erős fény-zajérzékénység,hirtelen szédülés,ájulásérzet,néha szédüléskor foltokban látás,remegés,néha szájszárazság,étvágytalanság(3x volt a fejgörcs miatt epilepszia szerű rohamom). Kezelőorvosom lumbálpunkciót javasolt amit el is végeztek, még csak a gyors eredmények vannak meg:
LDH 42 U/L 230-460 közt normális
Vércukor: 2,6 mmol/L 3,9-5,8 közt normális (ez a két érték mínusszal is szerepel az eredményben)
A harmadik az összfehérje ami 41mg% g/L 60-80 közt normális.
Tudom hogy nem vagytok orvosok,de ha valaki esetleg bolt hasonló esetben vagy tudna a kérdésemre válaszolni hogy ezek az értékek okozhatnak-e ilyen tüneteket,azt nagyon szépen megköszönném!
Az alacsony cukor miatt bennem felmerült az inzulinóma, esetleg olvass utána.
Pont most beszélt róla egy orvos, akinél képzésen voltam, hogy vércukorméréskor így szűrtek ki egy ilyen beteget.
Nyilván a végső diagnózist majd a az orvosod adja.
Nekem itt valami nem kerek. Ha ez egy lp eredmény akkor hogyhogy vércukor? Ha liquor cukor, akkor meg a referens érték kuka, hisz azt az aktuális vércukorhoz hasonlítják, (a kétharmadányi a legjobb).
Szerintem kérdezd a dokidat, itt nem tudunk segíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!