Sclerosis multiplex vagy pszichés probléma?
Még február elején vírusos, lázas betegségem volt. 3 nap után jobban lettem, majd 2 napra rá iszonyatos fáradtság lett úrrá rajtam. Állandóan aludtam volna. A fáradtság a 4. naptól viszont már egész nap fennálló belső feszültséggé ment át. Pár napra rá hajnali remegés, izzadás, hasmenés, magas vérnyomás is megjelent. A háziorvoshoz mentem, aki pszichés problémát állapított meg. Azt mondták most jött ki rajtam a tavalyi év (sajnos 10 hónapig ilyen -olyan hasi daganatokat vizsgáltak, de adenomán kívül semmit sem találtak).
Elkezdtem pszichológushoz járni, aki sokat segített. Viszont elkezdtem délutánonként homályosan látni, fájt a szemem, remeg, zsibbad a karom, kézujjam.
Barátnőm unszolására elmentem természetgyógyászhoz, aki reflux és magasvérnyomáson kívül azt mondta, hogy enyhe sclerosis multiplexem van. Azóta a kézzsibbadás, kézremegés jobban előjött, de nem tudom, hogy ez pszichés alapon van-e vagy SM is lehet. A lábam is zsibbad, de 1,5 éve gerincsérvet diagnosztizáltak. Voltak valakinek hasonló tünetei szorongásnál? Vagy érdemes neurológushoz mennem?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!