Ez lehet screlosis multiplex? Váltakoznak a tünetei?
Május első napjaiban ágyban fekve durva forgó jellegű szédülést tapasztaltam 2 hétig minden nap. Ezt az Epley-manőverrel sikeresen elmulasztottam, de az igazi probléma csak ezzel egy időben, illetve ezután kezdődött. Azóta úgy érzem, mintha hullámozna alattam a talaj, mintha egy óceánjáró hajón járnék, ami hánykolódik a nyílt tengeren. Általában a nap legnagyobb részében jelen van, de volt már 1-1 olyan hét, amikor nem tapasztaltam, majd hirtelen minden előjel nélkül visszatért ez az érzés. Ezek mellett gyakran bizsereg a lábszáram, de volt már 2 hétig tartó szemtikkelésem is, néha megfeszültnek érzem a láb és nyakizmaimat. Ez az érzés nálam nem erősödik fel plázákban, bevásárlóközpontokban, ugyanannyira rossz, mint előtte.
Jártam vele neurológusnál, illetve otoneurológusnál más eltérést nem találtak, ezért PPPD-t valószínűsítettek. A szemtikkelést és a lábszárbizsergést betudták a stressz/szorongás következményeként. Borzasztóan frusztrált vagyok miatta, a nap legnagyobb részében a gondolataim ekörül forognak. A legnagyobb félelmem, hogy ez nem is PPPD, hanem sclerosis multiplex, vagy valami hasonló komoly idegrendszeri betegség.
A neurológusom szerint ilyen tünetekkel nincs szükségem agyi MR vizsgálatra, de engem nagyon bosszant ez a periodikusság, hogy 2 hétig tart ez az érzés, majd hirtelen a semmiből eltűnik, majd előjön megint, illetve mivel tömeg/nagy terek nem fokozzák ezt az érzést, félek, hogy valami mással állok szemben.
Szerintetek ez lehet sclerosis multiplex ez alapján? Ti mit tennétek a helyemben.
21/F
"MR vizsgálatra csak úgy el lehet menni, bármiféle orvosi ajánlás nélkül?"
Igen.
Pl. ha pesti vagy: [link]
Köszönöm mindenkinek! Voltam MR-en, a következő véleményt kaptam: Agyi szerkezeti eltérés nem mutatható ki.
Jobb oldalon cerebellarisan keskeny DVA lehetősége felmerül.
Ebből kiderül, hogy nem SM, de ennek a DVA-nak esetleg lehet köze a tünetekhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!