Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez egy orvostól etikus eljárás?

Ez egy orvostól etikus eljárás?

Figyelt kérdés

Kb 15 napja küzdök véres hasmenéssel. Mai napon mikor már délig 8 alkalommal volt ilyen nyálkás véres szekletem elmentem orvoshoz. A sebész felfektetett az asztalra és nagyon mélyen, keményen erősen felnyúlt a fenekembe és mutatta nekem a kesztyűn logó sz*rdarabot hogy ez most nem véres. És azt mondja szerencsére nem kell műteni mert nincs kiszakadva a végbél és nem érez dagabatot rajta. de ettől még lehet vastagbélrák, gyulladás akarmi menjek el háziorvoshoz.

Sírva mentem el tőle

29 éves férfi vagyok

2023. szept. 11. 21:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Nem, nem etikus, de ez legyen a legkissebb problémád. Holnap menj el egy másik orvoshoz, ügyeletre, akár magánba kérj időpontot.
2023. szept. 11. 21:05
 2/12 anonim ***** válasza:
89%
Ez az, amikor az orvosban nincs empátia. Neki mindennapos dolog, semmi érdekes, de a betegnek nagyon kellemetlen és megalázó. Baby aki nem fogja fel.
2023. szept. 11. 21:09
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Nem értem miért küldött vissza a háziorvoshoz.Szakrendelés a sebészeten volt.
2023. szept. 11. 21:15
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom, egyáltalán nem bánt veled emberségesen!

Keress másik orvost, gasztroenterológusra van szükséged, ő majd kikérdez, kivizsgál, lesz később vérvétel, széklettenyésztés. Akár tükrözésre is szükség lehet, tudom, az ijesztően hangzik, de ki lehet bírni, nekem is volt többször, az egészség a legfontosabb!

Jobbulást!

2023. szept. 11. 21:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Proktologus foglalkozik az ilyennel, nem sebesz. Az max akkor ha muteni kell a mutetet elvegzi. Miert utaltak oda?

Nekem aranyerem volt, nekem is benyultak melyebbre, de rendesek voltak, igaz magan 30 ezerert es a gyogyszer sem volt olcso, de legalabb 1 nap alatt elmult az aranyerem.

2023. szept. 11. 21:23
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A sebészek között sok az érzéketlen, szakmai ártalom. Amúgy túl vannak terhelve.
2023. szept. 11. 21:31
 7/12 anonim ***** válasza:
Proktológushoz menj.
2023. szept. 11. 21:58
 8/12 anonim ***** válasza:
91%

Nem vagyok orvos, ha valaki jobban ért hozzá javítson ki nyugodtan, de...

15 napos véres hasmenés után felnyúl a seggedbe perforációt meg daganatot keresni ahelyett hogy vért és székletmintát venne?

Mégis miért? A perforációba már vagy belehaltál volna ennyi idő alatt, vagy lennének eléggé súlyos tünetei, amivel a sürgősségire mentél volna (vagy a mentő vitt volna), nem hozzá. A vastagbélrák meg oké hogy súlyos probléma, de nem annyira sürgős, hogy egy székletvizsgálat eredményét ne lehessen vele megvárni. Ha egy nappal később kezdi a kemót/sugarat/akármit a beteg, az nem fog semmin változtatni.

Amúgy hogy kerültél sebészhez? Magadtól mentél sebész szakrendelésre gondolom, mert épeszű orvos nem utalna oda kezdésnek gasztroenterológia helyett. Vagy ha a háziorvos küldött, akkor nagyon gyorsan keress helyette másikat, mert az is legalább olyan hülye, mint ez a sebész. Ha perforáció gyanúja fölmerül, sürgősségi, ha nem, gasztroenterológia. Vagy a sürgősségin voltál?

De 15 napos hasmenés valószínűleg fertőzés lesz.

Hogy emberileg hogy viselkedett veled, arra nem is pazarolnám a szót, mert nyilvánvalóan megalázó és etikátlan volt. Ha csak öt percet akar rád szánni, akkor is el tudta volna mondani normálisan hogy szerinte mi a baj és hova menj vele.

2023. szept. 11. 22:15
 9/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
#8: Sajnos akármennyire is durvának tűnik, ez az első vizsgálat, nálunk is a sebészetre kell menni ilyen gondokkal első esetben. Azt nem értem itt csak, hogy miért küldött vissza a háziorvoshoz, bár sejtem, de ő is tovább tud utalni akárhová. Illetve tudni kellene milyen sebészhez mentél, magánrendelésre, vagy hová?
2023. szept. 12. 07:25
 10/12 A kérdező kommentje:

9*

Egy sebész foorvoshoz állami ellátás keretében Gödöllőn a tormay Károly eü központba.

Háziorvos nélkül mentem el mert már annyira rosszabbodott a helyzetem.

2023. szept. 12. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!