Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A laparoszkópos műtéti eljárás...

A laparoszkópos műtéti eljárás bizonyos idő elteltével ismételhető?

Figyelt kérdés
Ősszel volt egy laparoszkópos vakbélműtétem, rendben gyógyulva, jelenleg pedig egy kezdődő, 1. stádiumú lágyéksérvet mutattak ki fizikális vizsgálattal. Ennek előbb-utóbb jó eséllyel műtéti megoldása lehet, a laparoszkópos a legkedvezőbb minden szempontból, így merült fel a kérdés. Elsősorban arra gondolok, hogy vannak már (3db), de egyébként alig láthatóan, tökéletesen gyógyult hegek. Hátha volt valakinek két különböző okból ilyen kombinációja, vagy éppen egy sebészként jár errefelé :)
2021. jún. 4. 12:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze, miért ne lehetne?
2021. jún. 4. 12:52
 2/4 A kérdező kommentje:
1: Némelyik weboldalon a kontraindikációk közt szerepelt az "előző hasi műtét", igaz ilyen volt kevesebb, de így számomra nem egyértelmű.
2021. jún. 4. 14:18
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát ha valakinek volt egy rakás nagy hasi műtétje, ahol szanaszét jaszaboltak a hasát, akkor jó eséllyel tele van osszenovesekkel és kockázatos meg nehéz a laparoszkópia. De nem egy laparoszkópos műtét után...
2021. jún. 4. 14:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Pont emiatt született a kérdésem alapvetően, mivel ahogy írtam is, egyes számban volt fogalmazva. Persze furcsálltam. Az amit írsz, nyilván tiszta sor és érthető. Nálam 3 seb volt, igazából ami még eszembe jutott, hogy a köldöknél lehet-e "duplázni", mivel a CO2-t ha jól tudom, ott szokás csak bevezetni, a köldök eleven gyengébb hasfal, és ha már van egy laparoszkópos heg ott... szóval érted.
2021. jún. 4. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!