A CT leleten ez tüdőkárosodást jelent?
"Légzési panaszok miatt a tüdő dorsalis részén keskeny át nem légzett sáv látható. Dorsalisan mindkét oldalon 6mm legnagyobb vastagságú dystelectasiás sáv látható, mely át nem légzett területnek felel meg. "
Fél évvel ezelőtt fej , has , mellkas sérülések értek. Az első hónapokban nagyon erős légszomjam volt, ezt betudtam a bordatöréseknek. Voltam ekkor tüdőröntgenen, és rendben volt. Azóta eltelt fél év, elmentem ct vizsgálatra. A légzési nehézség az sokkal jobb lett, viszont a fent leírt diagnózist írták rá a papírra. Nem értem hogy a tüdőorvosnál a rtg- en ezt miért nem vette észre az orvos? Ez csak ct-n látszódik? Jól gondolom hogy ez tüdőkárosodás és egy része a tüdőnek nem műkodik? Vagy a légzőizmok károsodhattak? Vagy még más is okozhat ilyet? Pl. a fejsérülés is oka lehet? Azóta sokszor el is dugul az orrom, muszaj időnként orrsprayt használnom. Ez is okozhat ilyet? Nem tudom milyen orvoshoz kellene fordulnom, hova kérjek beutalót?

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!