Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » PSVT vagy nem?!

PSVT vagy nem?!

Figyelt kérdés

Valakinek akinek sikerült PSVT elkapni EKG-val.. Tudna segíteni, hogy néz ki(lehetőleg okosórával érdekelne)

240 pulzus, hirtelen semmiből.

2023. aug. 7. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Akkor gondolom okosórával mérted te is ezt az értéket?!

Voltak egyéb tüneteid is? Mert 240-es pulzusnál már eszméletvesztést is okozhat, vagy legalábbis nagyon rossz közérzetet, mellkasnyomást.

Orvosnál voltál?

Azért az okosórák nem orvosi műszerek, simán mérhetnek hülyeséget!

2023. aug. 7. 20:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ha 240-es a pulzusod a semmiből, mindegy, hogy PVST vagy sem, mindenképpen kritikus.

Van bármilyen szívproblémád?

2023. aug. 7. 20:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz EKG val elkapni, mert hiába a 24 órás holter ha pl havonta 1x jelentkezik.Hírtelen a semmiből felugrik a pulzus de nem fokozatosan tehát az okosóra is ezt kell mutassa
2023. aug. 8. 19:04
 4/5 chris1910 válasza:
Nekem Apple Watch EKG-val sikerült elkapni, szintén 240-es pulzussal.
2023. szept. 20. 14:41
 5/5 anonim válasza:

Szia. Látom régi kérdés így lehet már felesleges válaszolok de az utókornak hasznos lehet.

Nekem Pajzsmirigy alulműködésem van évek óta. Kb. egy éve jelentkezett először szaporább pulzus. Pár hónapos kihagyásokkal többször is előfordult pár pár percig. Apple watch on precízen mindig látszódott. Most megelégeltem és elmentem magán rendelőbe 24 órás EKG-ra szívultrahangra, mindenre amit jónak látott a doki megnéztek. Az előzmény még az hogy kb. három hete nem tudok rendesen mély levegőt venni(ez is tünete). Mivel a PSVT egy funkcionális betegség Így szív ultrahangal nem találtak problémát. A 24 h-s EKG után egyértelmű volt az eredmény. Igazából a szíved szinte egész nap félre akarja ütni az ütemet(és felszalad 200ig siman, aztan hirtelen elmullik) csak nem sikerül neki.

Nekem szív Ablációt ajánlottak(kisütik egy kateterrel a szivben a rossz ütemet inditó teruletet). Ide 2 hét múlva megyek konzultaciora egy professzor doktorhoz debrecenbe hogy ő is kiértékelje a dolgokat.(lehet csak bétablokkolot ír fel)

Egy vizsgalatot megér mindenkepp szerintem. Barmilyen szívbetegség lehet. Én is csak 20-on éves vagyok. Vilageletembe sportoltam es egeszseges taplalkozom,nem iszon alkoholt stb.

Az egészség a legfontosabb.

dec. 30. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!