Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ibs kivizsgálása?

Ibs kivizsgálása?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyjából 6-7 hónapja kezdődtek a tüneteim, amik nagyjából ezek:néha hasmenés, napokig tartó folyamatos inger,hogy mosdóba kell mennem, (ilyenkor szokott fájni picit az alhasam is)majd napokig tartó nehézségek a székeléssel. Emellett gyakori a puffadás is.Erős hasi fájdalmak nem igazán jellemzőek.Ezek akkor kezdődtek, mikor sorozatban több olyan dolog történt, ami lelkileg nagyon padlóra tett, ezért gondoltam, hogy esetleg idegi alapon lehetnek. Viszont most végre rászántam magam egy gasztroenterológusra, de elég későre kaptam időpontot, és eléggé aggódom a vizsgálat miatt. Szinte rettegek, hogy esetleg béltükrözésre küld. Van esetleg más módja hogy kivizsgáljon, vagy minden esetben szükséges ez a vizsgálat? Nagyon örülnék neki, ha ez elkerülhető lenne, és végre utcára tudnék lépni, anélkül hogy az emésztési gondjaim miatt kelljen aggódnom.

18/L

2023. júl. 27. 21:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Igen, ez erős idézőjelben “megnyugtatott” hogy az nagyon komoly tünetekkel jár, van ismerősöm ezzel a diagnózissal is.. Neki a csillapítatlan láz, meg brutális hasmenés volt mellé. A másik ismerősöm crohn de nála is voltak azért fura tünetek, nála nagyon erős hasfájás, amiatt nem bírt enni konkrétan, kiütések, meg szeme sokszor begyulladt neki korábban, fe azt hitte az allergia miatt. Aztán láz és neki minden jel látszott UH és vérképen is.

Brutál vérszegény is volt már egy ideje, nem tudták régen, mitől lehet. Szóval ő azt mondta azért látszik az, ha gáz van, és ezzel nyugtatott picit úgymond, mert én meg nagyon hipochonder tudok lenni :D

Én még proktológusnál is jártam anno, mikor kevés vérzés tapasztaltam úgy beijedtem, totál pánikoltam. Pedig egy kis csíkban maximum ritkán. De ott ki is derült, hogy egy pici kripta volt begyulladva, mert felsérthetett széklet. Az azért picit megnyugtatott, de azért ilyen ibs szerű tünetek vannak néha.

2023. aug. 7. 12:00
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
11 az vagyok, akinek 12kor válaszoltál. Én is nagyon hipochonder tudok lenni. Annyit olvastam már ezeknek a nyavalyáknak a tüneteiről. Voltam a szomszéd szemésznőnél, kérdeztem, hogy nem lát-e uveitist? Visszakérdezett, hogy hogy jut ilyen az eszembe. A laboromat fél évente nézetem, találtam egy ultrahangos magánorvost Pesten, aki alkalmanként vagy 20 percig csak a beleimet szoktak nézegetni. Puffadásos problémáim vannak, de az több gasztrós szerint SIBO vagy intollerancia miatt szokott lenni. Amúgy az ultrahangos doki mondta, hogy bár mérsékelten gázos vagyok, de a gyulladás jeleit látná. Hiszek neki, amilyen alapos és tapasztalt.Pláne, hogy úgy is hírdetik a vizsgálatot, hogy bélrendszeri ultrahang.
2023. aug. 7. 12:58
 13/14 anonim ***** válasza:

Wow, nem is tudtam, hogy ilyen van így külön, én simán hasi ultrahangon voltam, de hasi szerveket ott is nézték, plusz vesémet is.

Kinel voltál ilyennel amúgy?

2023. aug. 9. 18:57
 14/14 anonim ***** válasza:
Budapesten, Privátgasztro rendelő, Thaly Kálmán utca, Dr. Laki András. Eleve bélrendszeri és gyomor ultrahangnak hívják. Nem mutat ki mindent, de nem is olyan felületes mint egy állami hasi ultrahang. Harminc-negyven percig vizsgálgat az átlagos max tíz perccel szemben.
2023. aug. 9. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!