A CT illetve a rtg gépek miért nem mutatnak ki egységesen egyforma betegséget,eltérést?
Vagy csak a radiológus nem vette észre.
Illetve 3 hét alatt is kialakulhat olyan, ami előtte nem volt látható.
A felvételeket radiológus leletezi, tehát benne van a pakliban, hogy ugyanarra a felvételre két különböző radiológus mást mond.
CT-nél vannak jobb meg rosszabb felbontású gépek is.
De minek újra CT? Minek kellett a CT után RTG, aztán megint CT?
Ha kell, akkor meg miért nem kéred ki a CT felvételt és leletezteted ki másik radiológussal ismételt vizsgálat helyett??
Akkor íme a sztorim.. csak az olvassa el akinek van ideje.
Alapbetegségem a COPD. Kb 5 éve.
Kb 2 hónapja rosszul lettem a munkahelyen, eszméletemet vesztettem,és a kórházban ébredtem fel. Ott szinte semmit nem találtak érdekes módon, ezért sorra jöttek a különböző szakvizsgálatok..kardiológiától elkezdve,neurológia,angiológia.. semmi rendkívüli sehol. Természetesen a tüdőgyógyászomnál is voltam, ő beküldött mellkas ct-re,majd amikor visszavittem neki a leletet a cd-vel ő is csinált egy rtg felvételt.. a korábban említett kötegezettségen kívül és a COPD miatt kialakult tüdőformánon kívül semmit nem mutattak ki a gépek. Teltek a napok,hetek,nagyon erőteljesen begyulladt a tüdőm..1 hetes vénás injekció kúra,,de semmit nem segített.véroxigén szintem is a béka segge alatt volt. Megint a pulmonológia és rtg,,ami szimpla gyulladást mutatott ki ami a belobbsnt COPD miatt alakulhatott ki a tüdőgyógyászom szerint. Ezért beküldött aznap egy speciális tüdőcentrumba.. ott is mindent elvégeztek legelső nap..rtg(ami nem mutatott ki semmi súlyos eltérést) megint,vérvétel stb stb . Majd infúziós kezelések minden nap. Eltelt 1 hét,,És elérkeztünk a mai naphoz.. ma reggel vitték rtg-re az eredmény most még az,hogy anoáliát látnak a tüdőlebenyemben. Holnap megint CT.
1 hete,hogy nem látták azon a röntgenen amivel felvételiztek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!