Mit jelent, hogy tapintható bélkacs?
Figyelt kérdés
Az utóbbi időben több hasi, emésztési problémám volt főleg savasodás, puffadás, hasfájás ezért elmentem az orvosomhoz. Megnyomkodta végig a hasam. Ahol eredetileg feszült és fájt (jobb borda alatt) nem talált semmit, de a köldök vonalában bal oldalt egy mozgatható valamit igen. Konkrétan éreztem ahogy egyik részről a másikra nyomkodja, saccra egy kiwi méretű valamit. Természetesen nem tudta tapintás alapján megmondani mi az. Ezért sűrgősségi hasi UH-ra küldött. A beutalón az szerepel, hogy tapintható bélkacs, kérdéses bélelzáródás. Amúgy tudok enni, nem hányok, wc-zni is tudok szóval remélem nincs elzáródva. Jövőhéten kedden mehetek az UH-ra. Ha addig nagyon fájna vagy hánynék, belázasodnék akkor be kell mennem a kórházba. A kérdésem az lenne, hogy ez a bélkacs egy alap dolog? Vagy ez elváltozás? 34 éves vagyok, egészségesen táplálkozom, se cigi, se kávé, se pia, normál súlyom van, heti 4x edzek és most nagyon aggódok :(2023. júl. 6. 16:41
1/4 anonim válasza:
A belkacsok teljesen termeszetesen jelen vannak, ezek a a hurkok amiket vekonybel es a vastagbel alkot= ezert olyan girbegurba az emesztorendszer.
Ha erezheto volt es tapinthato, az a gyulladasa miatt lehet az egyik szakasznak, azert is erzekeny meg faj. Szoval ezt jelenti.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2023. júl. 6. 17:16
4/4 anonim válasza:
Divertikulum is okozhat tapintható elváltozást
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!