Milyenek az esélyei?
#8 Nekem két olyan rokonom van, aki kemót kapott (fél évig, illetve egy évig), és egyiknek sem hullott ki a haja. Az egyik azóta rákmentesen él, a másik helyzete bonyolultabb, de azért volt, van javulás. A hajhullást amúgy csak azért említem, hogy egyáltalán nem törvényszerű, de természetesen az sem "baj", ha valakinek kihullik, illetve még mindig az a kisebbik rossz.
Kérdező, ne haragudj, nem akarok a te kérdésed alatt erről vitát folytatni, hiszen nektek nem is opció a kemoterápia, csak ezt szerettem volna leírni. A szomorú igazság, hogy ilyen esetben nem a "gyógyulás" a cél, de annyit megpróbálhatsz elérni nála, hogy ne utasítson el minden segítséget. Fájdalomcsillapítók, görcsoldók, tápitalok (pl ha nem tud jól enni), kinek mire van szüksége, sokat segíthetnek abban, hogy legalább ne szenvedés legyen az élete. Kitartást kívánok az egész családnak.
Első válaszoló vagyok, fájdalomcsilapítást mindenképpen kérjetek vagyis próbáld rábeszélni, amiatt nem kell kórházban lennie sem. Sajnos testvérem daganatos betegség miatt halt meg, ő is otthon volt és egy ápoló jött házhoz infuziót adni, fájdalom csillapítot adagolni.
Ha esetleg ezért nem akarja nagymamád, hogy őt már ne kezeljék, ez lehtséges otthon is.
Kitartást kívánok neked! Nagymamádnak pedig a legjobbakat, hogy ne legyenek fájdalmai!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!