Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tudna.valaki segíteni? Úgy...

Tudna.valaki segíteni? Úgy érzem már nem bírom tovább...

Figyelt kérdés

Sziasztok! Lehet kicsit hosszú lesz amit írok, de nagyon félek és rettegésben élek hónapok óta...

Szóval annyi a problémám hogy betegesen félek a betegségektől, súlyos hipochonder vagyok, ezt hajlandó vagyok elismerni.

Néhány hónapja észlelem ezeket a tüneteket: fáradtság, néha csontfájdalom (főleg a lábamban), sápadt bőr, néha étvágytalanság (máskor meg túlevés), pici piros pontszerű bevérzések a bőrömön, néha melegnek érzem a bőröm (ilyenkor valószínűleg hőemelkedésem van, máskor viszont abszolút jó a hőérzetem), és kb 2 éve az egyik nyirokcsomóm jobb oldalon a nyakamon meg van nagyobbodva, ha felemelem a fejem szemmel látható. Mozgatható, nem fáj, de nem tűnik el és mindig ott van.

Igen, tudom hogy nagy probléma hogy a neten diagnosztizálom magam, ez egy rossz megoldás mert ha beírod hogy fáj a fejed egyből agyrákod van, stb...

De sajnos ezek a tünetek a leukémiára utalnak. Az még rátesz egy lapáttak hogy láttam videókat ahol leukémiások mesélik a történetüket hogy hogy derült ki, stb.. és sajnos egy ritun vérvizsgálatból is fény derülhet erre a betegségre.

Jövő hét hétfőn van időpontom vérvételre, de az éjszaka közepén is felriadok emiatt ahogy egyre közeledik az időpont, és a sírás kerülget... Nem akarom hogy kiderüljön hogy halálos betegségem van...

Tudom hogy beteges, nem normális dolog ilyen fiatalon ezzel foglalkozni, de egyszerűen abból kiindulva hogy a leukémia bármilyen korban kialakulhat, ez eléggé lelombozó....

Kérlek, valaki segítsen, mert már beleőrülök ebbe...

Februárban volt vérvételem, akkor minden rendben volt, trombocita és hemoglobin a határértékeken belül volt, viszont akkor még nem voltak ezek a tüneteim.

Köszönöm szépen a NORMÁLIS válaszokat!!

2023. jún. 19. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Két éve meg van nagyobbodva a nyirokcsomód. Talán leukémia miatt? Gondolkodjunk logikusan. Februárban még nem voltál leukémiás. Akkor is már meg volt nagyobbodva a nyirokcsomód. Tehát az nem leukémia miatt van.

Az összes többi tüneted nem specifikus, nem utal konkrét betegségre. Pláne nem leukémiára, ami nagyon ritka.

2023. jún. 19. 21:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudod, hogy hipochonder vagy, akkor pszichológust keress, hiszen ő tud segiteni a problémádon.

Amíg vele nem juttok előrébb, addig teljesen fölösleges mással foglalkoznod.

Nem fogok rontani a helyzeten azzal, hogy elemzem az általad felsoroltakat.

Az alap problémát old meg szakember segitségével, ami a hipochondriát okozza, akkor minden letisztul, egyszerűsödik majd!

Jobbulást!

2023. jún. 19. 21:12
 3/9 A kérdező kommentje:

Igen, kb 2 éve foglalkozom a nyirokcsomó megnagyobbodással, tehát folyamat nézegetem hogy nőtt-e, mozgatom.

A nyirokcsomó megnagyobbodás az bármitől lehet, kisgyerekként nagyon sokszor volt torokgyulladásom, lehet hogy egy reaktív nyirokcsomó ami nem jelez rákot.

Viszont évek óta magas a limfocita számom, erre azt mondták az orvosok hogy valami gyulladás okozhatja.

A többi tünet amit leírtam az viszont elég sok leukémiásnál előfordul. Nem szeretnék még meghalni, 23 éves lány vagyok...

2023. jún. 19. 21:14
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, gondoltam rá hogy elmegyek pszichológushoz, de igazából fogalmam sincs hogy miért lettem hipochonder. Talán az is benne van a pakliban hogy általánosban volt egy évfolyamtársam aki leukémiában halt meg, ez akkor mély nyomot hagyott bennem...

De ugyanakkor az is lehet hogy nekem is ilyen bajom van, viszont úgy gondolom hogyha valami gyors lefolyású daganat lenne, már sokkal rosszabbul lennék... Ez a bizonytalanság lassan felemészt

2023. jún. 19. 21:16
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

#4 Pont azért lenne hasznos egy pszichológus, hogy a probléma eredetét feltárjátok. Egyáltalán nem biztos, hogy ez az oka, amit irtál. Lehet, hogy olyan oka van, amire nem is emlékszel.

De még ha esetleg a konkrét okot nem is találjátok, az teljesen biztos, hogy megtanulhatsz olyan technikákat, amikkel ezeket a zaklató gondolatokat, kényszeres cselekveseket meg tudod szüntetni. Akkor nem fogsz szenvedni, és sokkal jobban fogod magad érezni!

23 eves korban a családorvos, családsegítő tud ajánlani ingyenes terápiát, vagy beslattyogsz a körzetes kórház pszichiátriatriai ambulanciájára (nem kell időpont, csak bemész, mint vármelyik ambulanciára), az ügyeletes pszichiáterrel megbeszéled a dolgot, és ő tudja megmondani, hogy eleg a pszichoterápia pszichologussal, vagy szükseg van rövidebb ideig gyógyszeres kezelésre, és emiatt pszichiáter fog kezelni. Mindkettőt TB alapon tudod így igényelni, tehát nem fizetős.

Szerintem ebbe az irányba indulj elsősorban!

Már csak azért is, mert az emberi agy egy csodálatos gépezet, ami mindent végrehajt, amit a tudatalatti szintre letuszkolsz. A rossz hír az, hogy a rossz dolgokat is, tehát az elkepzelt betegségeket, ha eleg sokáig hiszel bennük, az agy vegre fogja hajtani. Ezt nyilván nem akarod gondolom.

Hogy mindezt megelőzd, először a gondolataidat kell kifésülni, az meg egyedül szinte senkinek nem sikerül.

Majd írj, hogy ezzel hogy haladsz!

2023. jún. 19. 21:33
 6/9 anonim ***** válasza:
46%

Jaj, te szegény. Mintha a 20 évvel ezelőtti önmagam sorait olvasnám. Csak én valószínűleg azért lettem hipochonder, mert anyukám kórházban dolgozott, és sajnos a kelleténél többet beszélt a munkájáról.

A megnagyobbodott nyirokcsomód okát gyakorlatilag leírtad.

A fáradtságodat pl. okozhatja a folyamatos stressz és a rettegés, ugyanígy a hőemelkedést. Az étvágytalanságot majd túlevést szintén.

A pontszerű bevérzés nem tudom, pontosan mit takar, esetleg ha küldesz róla képet, a tekintetben is megpróbállak megnyugtatni. A csontfájdalomnak ezer és egy oka lehet, a lábadban akár egy rossz cipő is okozhatja. Próbálj meg magnéziumot és B-vitamint szedni, az jót tesz az idegrendszernek.

Egyébként pedig az állandó stresszel teszel magadnak a legrosszabbat, az ugyanis gyilkolja az immunrendszert. Nem lehet, hogy túl sokat vagy egyedül?

2023. jún. 20. 08:31
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Kedves utolsó, nagyon jó hogy így próbálsz megnyugtatni :)

A kis bevérzésekkel kapcsolatban csak annyit, hogy szinte tűhegynyi nagyságú, csak nagyon nagyon közelről látszik, tehát a képen egyáltalán nem lenne kivehető.

Rohadt sokat stresszelek mindenen, nagyon sokat dolgozom és elég nagy a megfelelési kényszer is rajtam..

Nem vagyok egyedül, sokszor kimozdulok otthonról meg van párom is akivel együtt élek :)

2023. jún. 20. 12:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezek alapján nem leukémiás vagy, hanem maximalista és túlterhelt (pont mint én) :)

Ezt viszont tényleg kellene valahogy kezelni, mert hosszú távon megbetegíthet.

(6-os voltam)

2023. jún. 20. 12:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő válaszokat!! :)
2023. jún. 20. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!