Autizmust - Asperger szindrómát mindig kiszűrik gyerekkorban? Most 37 vagyok
Figyelt kérdés
félek, hogy mutatok néhány jelet e két "állapotból". Most 37 vagyok. Volt már annyira fejlett az orvostudomány, hogy kisgyerekkoromban ezt ki tudták volna szűrni?2023. jún. 12. 21:43
1/10 anonim válasza:
Nem, de felnőttként is lehet kérni kivizsgálást. Az egyik ismerősöm elment és meg is állapították, hogy autista. Szerintem a Vadaskertben elvégzik a vizsgálatot.
2/10 anonim válasza:
Nem csak egy pár éve szűrík gyerekkorba (talán egy 5-6 éve) 37 éve még nem szűrték, nem is nagyon ismerték.
3/10 anonim válasza:
A legtöbb esetben nem is vizsgálnak senkit ilyen irányban, hacsak nincs komolyabb gyanu erre.
Ezelött 10-15 évvel meg nem is voltak ilyen vizsgálatok, rengeteg ember felnött minden különösebb nehézség nélkül Aspergeresként-
4/10 anonim válasza:
Nem szűrik ki, én egyértelműen az vagyok pszichológus ismerősöm szerint is, tesztek szerint is stb amit kitöltetnek, vittek gyerekként gyógyszert szedetni, meg érzékelték hogy más vagyok, de nem akartak "másnak" tartani és nem vittek inkább dokihoz többet meg gyógyszereztetni, azt úgyis felesleges volt. Ki tudja minek diagnosztizáltak, amihez gyógyszert akartak íratni, de nem Aspergeresnek.
5/10 anonim válasza:
De miért félsz? Ha autista vagy, akkor már most is az vagy. Semmi nem fog változni attól, hogy megtudod, a te nehézségeidnek ez a neve.
Vagyis de, mert akkor fogod tudni, hol keress segítséget a problémáidra.
6/10 anonim válasza:
Nem szűrik ki. Én 39 vagyok, tavaly kaptam diagnózist az Autizmus Alapítványtól. Testvérem is Aspergeres, bár neki nincs hivatalos diagnózisa, de pszichiáter mondta neki. És még rengeteg hozzánk hasonló embert ismerek. A mi gyerekkorunkban max azokat szűrték ki, akiknél nagyon látványosak voltak a jelek.
7/10 anonim válasza:
33 évesen kaptam diagnózist. A 90-es években mifelénk lány nem lehetett autista
8/10 anonim válasza:
Dehogy szűrik ki. Én vagyok az élő bizonyíték. Illetve sok más ismerősöm. Legfeljebb azokat szúrják ki, akik tipikus tankönyvi esetek. A magyar egészségügy alapból le van maradva vagy 100 évvel, autizmus terén pedig egy nagy büdös NULLA. Az óvónők, tanárok sem veszik észre.
9/10 anonim válasza:
Én 25 évesen tudtam meg,hogy autista vagyok.Pontosabban azt mondták,hogy aspergeres,de ugye ez már egy betegség.Sajnos több más mentális betegségem van,azok derültek ki először.Nem könnyű így az élet,de mindig próbálkozom.
10/10 hosszúhajú válasza:
47 vagyok, nemrég tudtam meg. 3 éves koromban már gondok voltak, de akkor még nem tartott ott a tudomány. még a 80 as évek végén is csak fiú lehetett autista. úgyhogy 30 évig félrediagnosztizáltak kényszerbetegséggel és borderline személyiségzavarral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!