Miért nem bírom a lufi hajtogatás hangját?
Összerezdülök, rettenetes érzés fog el olyankor. Kiráz a hideg, feláll a szőr a hátamon.
Miért van ez?
Diagnosztizált autista (Aspergeres) vagy? Mert akkor nyilván azért.
Vagy azért adtad meg kulcsszónak, mert úgy gondolod, hogy az lehetsz?
Aha, hát akkor simán lehet, hogy amiatt. De azért nem 100% persze, érzékszervi érzékenység mástól is lehetséges. Ha van rá lehetőséged, érdemes elmenni és szakemberrel megvizsgáltatni. Addigis pedig végig gondolni, hogy esetleg más területen is előfordul-e.
(látás: pl. napfényre, lámpa világítására való érzékenység;
tapintás/érintés: akár ruhaanyag, tárgyak, akár más emberekkel való érintkezés;
szaglás: főleg parfümre, dezodorra kell gondolni elsősorban;
ízlelés: ételek, italok állaga főleg, esetleg íze, kinézete)
Én online teszteket töltöttem ki, mind szerint autista vagyok. Nemrég pszichiáter is megerősítette.
Gyűlölök bizonyos hangokat, például hangos ásítozás, fiók csapkodás, tűzriadó, stb. Az erős fényt sem bírom, napszemüveg nélkül ki nem megyek tavasztól őszig az utcára
A lufi csikorgása, a sziréna mind olyan hangok amiknek el kell tűnnie a világból, mert csak azért találták ki ezeket, hogy minket, autistákat idegesítsenek vele.
A lufi csikorgása még kibírható, de a szirénát inkább feliratozzák, mert fáj tőle a fejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!