Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Fájdalmas kis csomók testszert...

Fájdalmas kis csomók testszerte, izomfájdalom, izomgyengeség. Mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja fájdalmas csomók jelentek meg a testemben, combomban, térd hajlatában, hónaljakban, medencecsont felett, környék hajlat an, derékban, vállban, stb. Nagyjából szimmetrikusak, tehát mindkét oldalon.

Kb borsónyi-babnyi nagyságúak

Nem közvetlen a bőr alatt vannak, mélyebben, de tapintható.

A végtagjaim fájnak, nyomó jelleggel.

Az egész testem fáj, mintha beütöttem volna valahova és mintha izomlázam lenne.

UH-n mikor kezdődött (februárban) azt mondták zsírszövetben látják, de annak nem szabadna fájnia. Nagy verkep volt, szinte eltérés nélkül. Hasi UH, mellkas rtg, nyaki UH, gégészet, nőgyógyászat negatív. Ősszel immunologia ezer-féle vizsgálat negatív.

Szerintetek mi történhet velem?

2023. máj. 30. 20:35
 1/3 anonim ***** válasza:
32%

A fájdalmas csomók, izomfájdalom és izomgyengeség számos okra vezethető vissza, például:

- Izomgyulladás vagy izomrángás

- Izomtúlterhelés vagy sportsérülés

- Vitamin- vagy ásványianyag-hiány

- Autoimmun betegségek, például fibromyalgia vagy rheumatoid arthritis

- Idegi problémák, például ideggyulladás vagy idegsérülés. Orvosi vizsgálat és diagnózis segíthet az ok meghatározásában és a megfelelő kezelésben.

2023. máj. 30. 21:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez a fybromialgia, de nagyon nehezen diagnosztizálják és csak tüneti kezelés van rá.
2023. máj. 31. 09:50
 3/3 A kérdező kommentje:
Sajnos én is erre gondolok :(
2023. máj. 31. 11:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!