Zuhanyozás után székletnyom a WC papíron? Hogy lehetséges ez?
Figyelt kérdés
Tegnap este történt, hogy székletürítés után zuhanyoztam (ahogy minden alkalommal), majd kb.2-3 órával később elmentem pisilni, és amikor megtöröltem magam hátul, székletes volt a WC papír. Soha nem történt még ilyen velem, teljesen kétségbe vagyok esve. Utána többször ellenőriztem, nem volt ilyen. Reggeli székletürítés után sem. Nagyon megijedtem, hogyan gyengülhettek meg a záróizmaim? Sosem volt ilyen gondom, aranyerem sincs. Mindig tusolok székletürítés után, zuhany előtt a normál WC papír mellett nedveset is használok mindig, aztán tusolok. Kizárt, hogy nem megfelelően tisztálkodtam. De hogy szivároghat a széklet? Hova kell ezzel menni? Proktológushoz? Valakinek sikerült ezt kezeltetnie esetleg?2023. ápr. 20. 09:43
1/10 anonim 

válasza:

Nem vagy kissé hipochonder ? A bélnedv folyamatosan termelődik, a bélmozgások is folyamatosak (intenzitásuk változó lehet), így aztán a végbél ráncaiba mindig kerül folyékony béltartalom.
2/10 anonim 

válasza:

Mennyire mosod meg alaposan? Egyébként attól, hogy kívűl tiszta, a végbél "belseje" még olyan marad, úgyhogy valszeg azért van ez.
3/10 A kérdező kommentje:
Tényleg nagyon megijedtem, de hipochondernek nem mondanám magam. Logikusnak tűnik, amit mondasz, de azért szerintem megfelelő tisztálkodás mellett mégsem lehet normális, hogy ürítés nélkül székletes a papír. Én még soha életemben nem tapasztaltam ilyet eddig.
2023. ápr. 20. 10:12
4/10 A kérdező kommentje:
Hát valószínűleg olyan marad, mert sajnos gyakran előfordul, hogy úgy érzem, nem ürülök ki teljesen. Diagnosztizált IBS-em van, ez arra jellemző, hogy nem teljes az ürítés, mert rendellenesek a bélmozgások. Illetve mióta kivették az epehólyagomat 3 éve, azóta gyakran nehezen ürülő, kenődő a székletem. Viszont a száraz papír + nedves papír + zuhanyzásnál nem lehet alaposabban tisztálkodni. Biztos, hogy nem ott maradt széklet, szerintem utólag ürült, ami semmiképpen nem lehet normális, hiszen ha maradt is a végbélben széklet (ami valószínű), akkor sem szabadna "magától" kívülre kerülnie, gondolom.
2023. ápr. 20. 10:16
5/10 anonim 

válasza:

A bélgáz (szél) ugyanúgy kívülre tudja sodorni a bélnedvet. Lehet, hogy ez okozta.
6/10 A kérdező kommentje:
Lehet. De elvileg annyira kéne zárnia az izomnak, hogy csak a gáz jöjjön ki, a béltartalom ne, nem? Máskor sosem fordult elő, semmilyen bélgáznál. Nem is emlékszem, hogy ebben az esetben lett volna.
2023. ápr. 20. 11:15
7/10 A kérdező kommentje:
Még az jutott eszembe, hogy nem is biztos, hogy széklet volt. Normális állagút és színűt ürítettem (kivételesen), a papíron viszont sárga elszíneződést láttam, ami rögtön, egy törlésre megszűnt. Néha van sárgás nyálka a székletemben az IBS miatt, lehet az volt.
2023. ápr. 20. 11:17
8/10 A kérdező kommentje:
Bár magától ürülnie se nyálkának, se másnak nem lenne szabad.
2023. ápr. 20. 11:19
9/10 anonim 

válasza:

Menj el egy proktológushoz,ha aggódsz, bár a gyenge záróizmokat csak tornával lehet megerősíteni. Tehát csodákra ne számíts az orvostól sem.
10/10 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, igen. Hogy az orvos nem tudja helyrehozni. Régebben tanultam Kriston tornát, mert egy időben gyakori vizelési ingerem volt és attól tartottam, záróizom probléma. De kiderült, hogy vesekövem volt. Most újrakezdem a tornát, hátha segít. El nem tudom képzelni, mitől gyengülhetett meg a záróizom. Ülőmunkát végzek, talán azért? Ez rettenetesen kikészít. Sose gondoltam volna, hogy ez érint.
2023. ápr. 20. 11:31
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!