Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Néha előforduló szédülés?...

Néha előforduló szédülés? Mi oka lehet? Lehet akár baj?

Figyelt kérdés

18/L

Elő szokott fordulni hogy a semmiből elkezdek szédülni. Van mikor tovább tart van mikor kevésbé. Szerintem nem extrém szédülés olyan mintha járna a fejem ide oda. Van hogy zuhanyzás után fordul elő de van hogy épp suliba vagy valahol.

Valami nagyobb bajt jelenthet ez?

Vagy mire gondoljak/ mit tehetnék?

Említettem már háziorvosomnak de az volt rá a válasza hogy nincs semmi és ne gondolkozzak ezen ennyit.(úgyhogy a menjek orvoshoz válaszok nem éppen segítenek)

2023. ápr. 18. 22:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Nagyon sok minden okozhatja.. Szinte bármi lehet. A súlyod rendben van? Vérképet nem csináltak mostanában? Esetleg sokat stresszelsz mostanában, nem tudsz aludni? Sajnos így nehéz megmondani
2023. ápr. 18. 22:57
 2/6 A kérdező kommentje:

#1 talán kb. fél éve voltam vérvételen minden rendben volt akkor de szerintem már akkor is előfordultak ilyenek. Lehet hogy semmi komoly csak mindig túlparázok mindent és a legrosszabbra gondolok.

-aludni nem alszok valami sokat ahogy inni sem iszok sokat

de ha iszok, alszok is előfordul ilyen.

Ezen kívűl más problémát nem észlelek magamon ha minden igaz csak a legrosszabbra gondolok mindig. Főleg ha azon mulik mit ir az internet

2023. ápr. 18. 23:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Hozzá teszem hogy voltam neurologusnál is kicsit több mint fél éve. És mivel az ilyen egyensúly, csont kopogtatás stb. minden rendben volt nem vizsgált tovább.

Szóval nem tudom mit gondoljak.

2023. ápr. 18. 23:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha minden esetben rossz gondolataid támadnak, akkor a lelked nincs rendben. Depresszió lehet - esetleg kapunyitási pánik.

Sajnos anno 1992-ben - amikor én voltam 18 éves - még nem alkották meg azt a fogalmat a mentálhigiéné szakmában, amit fentebb írtam. KAPUNYITÁSI PÁNIK(!) lehet tehát a kulcs.

Szüleid élnek? Egészségesek? Melyikhez kötődsz jobban? Esetleg mindkettőhöz? Testvér? Unokatestvérek? Nagyszülők?

Érettségi előtt állsz esetleg? Mik a terveid a továbbtanulással kapcsolatban?

Ha a családban van elrejtve a félelmeid oka, esetleg a családsegítő szolgálat szociális munkásai is elbeszélgethetnek Veled.

Nagyon sajnálnám, ha "pszichiáter"-nél és főleg "gyógyszereknél" kötnél ki!!! Nekem egy végtelenítettnek tűnő tévút volt sokáig. Édesanyámat hagyták meghalni - felesleges gyógyszerekkel megtömve.

Ami segített, arról én mindenképpen csak és kizárólag privátban írnék Neked. Ha gondolod, felvehetjük a kapcsolatot. Egy rövid levelezés formájában. Nem tudok ígérni túl hosszú levélváltást, de hátha...

De ez attól is függ, hogy Budapesten laksz-e? Nekem körzetileg kissé kötött jelenleg a tartózkodási helyem.

2023. ápr. 19. 05:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Először is aludj és igyál többet, mert a kialvatlanság és a dehidratáltság okoz ilyen panaszokat, tapasztalatom! A másik az ingadozó vagy túl alacsony hirtelen leeső vérnyomás. Én amikor így beszédülök 102/ 67 körüli, szerintem mérjed. Mivel a cukrot kizárjuk a vérkép alapján ha az jó volt.
2023. ápr. 19. 06:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Méniere betegség is lehet
2023. ápr. 19. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!