Paranoiás emberrel mit lehet kezdeni ebben az országban?
Egy rokonunk nagyon durván kezd paranoiássá és szociális média függővé vállni, már felépített magának egy teljes álomvilágot, ahol ő van a középpontban és mindenki ellene van, őt ki akarják tenni a "helyéről", haragszanak rá valakik, őt látják, hallják, sőt, beültették a szemébe, fülébe dolgokat, hogy lássák és hallják amit ő lát/hall. Mikor kórházba került (mással), azt is ezekre az "emberekre" fogta, mert még az ekg görbéjét is tudják távolról befolyásolni....
Én teljesen kifogytam az ötletekből, voltam a háziorvosánál, elmeséltem, hangfelvételekkel igazoltam, adott beutalót pszcihiátriára, de oda nyilván nem hajlandó elmenni, mert szerinte nincs semmi baja és mi is ellene vagyunk. Elmentem a nevében én tanácsot kérni, de onnan is kb el lettem hajtva, mondván amíg nem ön/közveszélyes és ő nem ismeri be, addig nem tudnak vele mit tenni.
Mégis akkor hogy lehet ma magyarországon egy ilyen emberen segíteni?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!