Ma már lehet forró vízzel fürödni?
Figyelt kérdés
Két napja egész nap 38.0 volt a lázam. Tegnap semmi, ma reggel szintén semmi. Ettől még szörnyen ramatyul érzem magam, talán még rosszabbul, mint tegnap. Amennyire én tudom, lázzal nem a legjobb ötlet forróvizes fürdőt venni.. de így két nap után már biztonságosnak mondható?2023. febr. 19. 08:41
1/5 anonim válasza:
Lehet én tudom rosszul, de Én ilyennel soha nem foglalkoztam, ha fáztam nyomtam a meleg vizet és fürdés után jó betakaróztam az ágyba, hogy kiizzadjam a betegséget.
2/5 anonim válasza:
Igen,szabad.
Az új écák szerint meg nem kell lázat csillapítani 39 C alatt, mert pont akkor dolgozik legjobban a szervezeted-direkt nem immunrendszert írtam- a fertőzés ellen.
3/5 Ypszilon1980 válasza:
Én, ha lázas vagyok, mindig forró vízben fürdök, nem sokkal másabb, minthogy betakarózol és úgy melegíted magad. Nekem 38 vagy 38.5-nél a fürdés miatt még sosem ment feljebb, inkább lejjebb, viszont javít a közérzetemen is és izzadok is. Nyilván nem helyettesíti a lázcsillapítást vagy a fájdalomcsillapítást, ha szükséges, de nekem mindig az volt az elvem, hogy a meleg hatására a szervezet kezdi a testhőmérsékletet csökkenteni és nekem ez eddig bevált.
4/5 A kérdező kommentje:
Akkor ez valami népi hiedelem lehetett, amit még anyukám vert belém gyerekkoromban:) Köszi!
2023. febr. 19. 09:15
5/5 Ypszilon1980 válasza:
#4:nem biztos, mert amúgy az orvosok sem javasolják. Viszont a melegnek még van fájdalomcsillapítő hatása is, nekem láznál fájnak az ízületeim, végtagjaim, forró fürdőben ez nagyban enyhül is. Egyébként 38.5 alatt nem szoktam alapból lázat csillapítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!