Szeretnék érdeklődni tőletek első babámat várom 5
hetes vagyok, és eddig nem tudtam hogy nem lehet forró
vízben fürödni abba fürödtem eddig végig de max 10
percet ültem benne ha valami baj lenne már érezném?
írjatok légyszi
Figyelt kérdés
2014. febr. 9. 14:18
1/6 anonim válasza:
még nagyon korai a terhesség tehát nem lehet tudni hogy mi elsz, de ha lesz is gond nem emiatt lesz. még szivhangja sincs neki csak 2 héten belül lesz. Mostantól inkább zuhanyozz és fürdés is ne forro vizben elgyen, de arra figylej hogy idövel joval nagyobb az esély a hüvelygombára, még akkor is ha soha nem volt iylen gondod, terhesség alatt szinte midnen nönek van legalább egyszer.
2014. febr. 9. 14:20
2/6 anonim válasza:
Most még nem para, ne aggódj.
De ezentúl zuhanyozz és azt se forróval.
Ilyenkor nem célszerű kben sem a fürdés (kivéve nyílt vízben), m könnyen összeszedsz vmi fertőzést. A forró vízben meg begörcsölhetsz és leválhat a méhlepény.
2014. febr. 9. 14:45
3/6 anonim válasza:
A forró fürdővel 2 "baj" van.
1. Forró: Vetélést okozhat. (Megemeli a maghőmérsékletet, ezért veszélyes a láz is!)
2. Fürdő: Könnyebben elkaphatsz fertőzést, ami okozhat szintén vetélést, vagy fejlődési rendellenességet.
Ezentúl inkább zuhanyozz, s ne túl forró vízzel! ;)
Jó babázást!
2014. febr. 9. 15:17
4/6 anonim válasza:
Nem lesz gond ne aggodj. Kb 40 fokos vízig nem gond az otthoni fürdés, én is az utolsó trimeszterig úgy mostam le magam, meg hajat mosni is úgy szeretek legjobban, igaz én fürdöttem először( pont azért hogy elkerüljük a fertőzést) és összesen nem voltam 10 percig a fürdőben. De a dokim mindig tájékoztatott mindenről, mert voltunk nyaralni is egy wellnes szállóban és ott sem volt gond a fürdőzéssel, meg most is megyünk majd mert a 2 éves picurunk imád pancsolni. A lényeg hogy mindig tartsd be amit a dokid mond, mert mindenki és minden terhesség más, és nyugodtan kérdezz tőle, mint hogy utána gond legyen. Én a wellness előtt is kérdeztem tőle mire figyeljünk a kiválasztásnál és ha már ott vagyunk, és így nem is lett gond.
2014. febr. 9. 16:39
5/6 anonim válasza:
Vetélést inkább a hideg víz okoz, a meleg a fertőzés miatt nem javasolt.
De ha ennyitől baj lenne, akkor sajnos mástól is.
Úgyhogy csak nyugalom. Azért inkább zuhanyozz, de ha a 2. trimesztertől jól esik egy egy meleg, nem extrém forró fürdő, csak nyugodtan.
2014. febr. 9. 17:10
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos válaszokat mindnekinek!:) megnyugtattatok !
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!