Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szívritmuszavar milyen érzés...

Szívritmuszavar milyen érzés pontosan?

Figyelt kérdés

Valahogy azt érzem mintha szívritmuszavarom lenne. A pulzusom nem szokott felmenni, mindig 60-80, sportoláskor 130. Mégis olyan érzésem van mint aki szédül egész nap. Voltam orvosnál, a véreredményem jó, az ekg is, nem talált semmit. Gyomorsav problémát állapított még meg, mert állítólag az egész torkom tiszta felmaródás. Nem nagyon vettem észre amúgy, csak annyit, hogy reggel nagyon rekedt vagyok mindig. Erre adott gyógyszert. A fülembe ültette, hogy a szédülés lehet rejtett szívritmuszavar miatt. A kardiológiára áprilisra kaptam idöpontot.

Tudna segíteni valaki, hogy milyen érzés a ritmuszavar? Mit éreztek olyankor?

2023. febr. 4. 15:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyénenként változó lehet, plusz egy csomó fajtája van és a tünetek nem egészen egyformák, sőt van olyan is, hogy semmilyen tünet nincs csak véletlenül derül ki egy rutin vizsgálatnál.

Nekem is van, én konkrétan érzem, hogy a szívem össze vissza üt, vagy néha nagyobbat dobban, szédülni egyáltalán nem szoktam, viszont nekem a stressztől/szorongástól van, tehát nem szervi okai vannak.

2023. febr. 4. 16:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Olyan, hogy pl. nyugalmi állapotban is hirtelen úgy kezd el verni a szíved, mintha épp az életedért rohannál. Néha ez együtt jár egy fajta rettegéssel is. Olyan is volt, hogy úgy éreztem, mintha a szívem bukfencet vetne. Gondolom ez a ritmus váltás érzete okozta.

Egyszóval sz@rérzés.

Nem volt sokszor, évente kb. 3 alkalommal, de előtte sokkalta ritkábban. Kardiológus javasolta a katéteres szívműtétet, úgyhogy akkor megcsináltattam. A doki azt mondta: 95%-ban hoztak helyre. Nekem ez elég.

2023. febr. 4. 16:13
 3/4 anonim válasza:
100%
Kettes: az a baj ezek a panikrohamok tunetei is pont. En nekem panikrohamok szoktak lenni emiatt lettem hipochonder, mindig attol felek hogy ritmuszavar vagy valami komolyabb.. utoljara egy eve volt EKG-m akkor minden jo volt. Lehet kene egy ujabb
2023. febr. 16. 20:18
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a szívritmuszavart csak akkor mutatja ki az EKG, amikor éppen zajlik.

Anyai ágon örököltem rá a hajlamot. Nem volt vele sosem problémám, pedig meg lehetett 15 éves koromban is, mert emlékszem, a középiskolai alkalmassági EKG vizsgálaton, az asszisztens elképedt az EKG szalagomon, majd azt mondta: biztos a gép rossz. A második EKG tökéletes lett.

Mivel szinte sosem okozott különösebb panaszt, illetve, amikor igen, az csak másodpercekig tartott, ezért különösebben nem foglalkoztam vele, egészen addig, amíg idősödni nem kezdtem, és a tünetek egyre gyakrabban jelentkeztek. Még mindig nem túl gyakran, de többször nyugalmi állapotban is, előzmények nélkül. Anya halála súlyosbította az egészet, hogy végül kénytelen voltam alaposabban kivizsgáltatni, és belemenni a katéteres szívműtétbe.

2023. febr. 16. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!