Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen érzés a szívritmus zavar?

Milyen érzés a szívritmus zavar?

Figyelt kérdés
Sokszor érzek palpitációt. Voltam 24 órás EKG-n , egy pár extra ütésen kívül nem talált mást a háziorvosom. Van beutalóm kardiológiára de hetek múlva. Kaptam rá béta blokkolót ami sokszor segít de félek hogy komolyabb a gond. A vérnyomásom és pulzusom normális, nem megy se lejjebb se feljebb. Ha ne adj Isten szívritmus zavar az milyen tüneteket okoz?

2021. szept. 10. 13:13
 1/2 anonim ***** válasza:
68%
Kellemetlen
2021. szept. 10. 15:39
 2/2 anonim ***** válasza:
87%

Tömören kifejezve: sz@r érzés.

Van olyan, hogy nyugalmi helyzetben - tehát pl. fekszel az ágyon - elkezd a szíved úgy verni, mintha hirtelen kilométereket futottál volna. Ez eltarthat percekig. Utána pedig teljesen elgyengülsz.

A hirtelen megváltozott szívdobogás bármilyen helyzetben felléphet, és percekig eltarthat. Néha halálfélelemmel is jár.

Nekem konkrétan 2015-ben 95%-ban lett helyrehozva, katéteres szívműtéttel.

Nem tudom, miért csak 95%-ban. Viszont a felírt béta blokkolót nem szedem.

1) Azért mentem szívműtétre, mert azt mondták, ha nem szedem, egész életemben ezen a gyógyszeren kell élnem.

2) Műtét után ugyanezt mondták, hogy egész életemben szednem kell.

3) Olyan alkotórész volt a gyógyszeremben, amire allergiás vagyok, DE a kardiológus kategorikusan megtagadta más gyógyszer felírását.

4) Elolvastam a gyógyszerem mellékhatásait. Azt írta: szívritmus zavart okozhat! Az a gyógyszer, amit eleve erre írtak fel!

Szóval nem szedem 5 éve, és jól vagyok. Helyette gyógynövényes kapszulát szedek.

Röviden ennyi.

2021. szept. 10. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!