Felnőtt korban skarlátosként kell kezelés?
Az iskolában Skarlát ütötte fel a fejét... A gyerekem pottyos lett, a nyelve is hólyagos...10napig antibiotikumozol.
Én is torokfajos vagyok, de a háziorvosom azt mondta, ez ránk, felnőttekre nem veszélyes. Vírusként kezeljük ugyanúgy cseppekkel.
Ismerős anyukának (akinek más a dokija), antibiotikumot írtak fel, mert állítólag a felnőtteket jobban megviseli (haldokló érzést jelölt meg).
Ki mit tud erről?
Előre is koszi a válaszokat!
🙏
Reumas láz ON...Ugyan lázam nincsen,de duzzadt, ropogós, nyomó izuleteim igen....
FELNOTTKENT IS KELL AZ ANTIBIOTIKUM!
Hétfőn tudom hívni a dokit, penicillint kezelés javallott.
Miért a neten kell gyógyítsam magam?
Mi volt?
Nálunk az oviban lett az egyik gyerek beteg. Most parázok, mennyire könnyen fertőz?
Kedves 15.. kb 5hetig torokfájos maradtam... Jelentkezett a reumás láz, az ízületeim beduzzadtak, saját kezűleg nyirokmasszazzsal próbálkoztam es a sok gyull.csokkento tea segített valamelyest... de Oda-vissza fertoztuk egymást.. a 6evesem 10nap antibiotikum utan gyogyultta nyilvánítva, de 5nap utan visszapottyosodott a nyelve..legyintettek,azt mondta a doki h csak nátha, de a biztonság kedvéért torokvaladekmintat vettek... Már másfél hete járt suliba amikor megjött a lelet... streptococcus pozitiv..újra 5nap antibiotikum .. persze a tesó sem úszta meg, vár ő csak enyhén pöttyös nyelvet produkált...láz és malna-nyelv nem volt... O is 5nap antibiotikumot kapott. Vele kb egy időben apuka is kifekudt... Csak remélem h nem maradt semmi vissza..
Mielőbbi gyógyulást a gyermeknek, elkerülést a felnőtteknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!