Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Felnőtt korban skarlátosként...

Felnőtt korban skarlátosként kell kezelés?

Figyelt kérdés

Az iskolában Skarlát ütötte fel a fejét... A gyerekem pottyos lett, a nyelve is hólyagos...10napig antibiotikumozol.

Én is torokfajos vagyok, de a háziorvosom azt mondta, ez ránk, felnőttekre nem veszélyes. Vírusként kezeljük ugyanúgy cseppekkel.

Ismerős anyukának (akinek más a dokija), antibiotikumot írtak fel, mert állítólag a felnőtteket jobban megviseli (haldokló érzést jelölt meg).

Ki mit tud erről?

Előre is koszi a válaszokat!

🙏

#betegség #skarlát #javallat #Gyermekkori megbetegedések #Orvosi elvek
2023. febr. 3. 07:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
csak penicillin
2023. febr. 5. 13:39
 12/16 anonim ***** válasza:
Még gyerekkorban is veszélyes, azért voltunk mi is kórházban gyerekként, ellenben a bárányhimlővel nem vittek kórházba.
2023. febr. 5. 17:15
 13/16 A kérdező kommentje:

Reumas láz ON...Ugyan lázam nincsen,de duzzadt, ropogós, nyomó izuleteim igen....

FELNOTTKENT IS KELL AZ ANTIBIOTIKUM!

Hétfőn tudom hívni a dokit, penicillint kezelés javallott.

Miért a neten kell gyógyítsam magam?

2023. febr. 9. 22:28
 14/16 anonim ***** válasza:
Ezzel ne várj kérdező ! Ma próbálj meg orvoshoz jutni. Sajnálom , jobbulást ! Ez nem játék :(
2023. febr. 10. 06:29
 15/16 anonim ***** válasza:

Mi volt?

Nálunk az oviban lett az egyik gyerek beteg. Most parázok, mennyire könnyen fertőz?

2023. ápr. 2. 21:39
 16/16 A kérdező kommentje:

Kedves 15.. kb 5hetig torokfájos maradtam... Jelentkezett a reumás láz, az ízületeim beduzzadtak, saját kezűleg nyirokmasszazzsal próbálkoztam es a sok gyull.csokkento tea segített valamelyest... de Oda-vissza fertoztuk egymást.. a 6evesem 10nap antibiotikum utan gyogyultta nyilvánítva, de 5nap utan visszapottyosodott a nyelve..legyintettek,azt mondta a doki h csak nátha, de a biztonság kedvéért torokvaladekmintat vettek... Már másfél hete járt suliba amikor megjött a lelet... streptococcus pozitiv..újra 5nap antibiotikum .. persze a tesó sem úszta meg, vár ő csak enyhén pöttyös nyelvet produkált...láz és malna-nyelv nem volt... O is 5nap antibiotikumot kapott. Vele kb egy időben apuka is kifekudt... Csak remélem h nem maradt semmi vissza..

Mielőbbi gyógyulást a gyermeknek, elkerülést a felnőtteknek!

2023. ápr. 4. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!