Felnőtt korban skarlátosként kell kezelés?
Az iskolában Skarlát ütötte fel a fejét... A gyerekem pottyos lett, a nyelve is hólyagos...10napig antibiotikumozol.
Én is torokfajos vagyok, de a háziorvosom azt mondta, ez ránk, felnőttekre nem veszélyes. Vírusként kezeljük ugyanúgy cseppekkel.
Ismerős anyukának (akinek más a dokija), antibiotikumot írtak fel, mert állítólag a felnőtteket jobban megviseli (haldokló érzést jelölt meg).
Ki mit tud erről?
Előre is koszi a válaszokat!
🙏
Sajnálom . Én csak orvostanhallgató vagyok, nincs jogom beleszólni a háziorvosod munkájába. Viszont én gyerekként ezen végig mentem, szigorú pihenés és rengeteg penicillin volt a gyógymód rá . A “gyerekbetegségek” a felnőttekre is tudnak veszélyesek lenni.( lásd bárányhimlő, kanyaró)
Ha hétvégén rosszabbodnál, akkor keresd fel a háziorvosi ügyeletet szerintem .( mond nekik el, hogy van a háztartásban skarlátos, te sem érzed magadat jól , háziorvosod a héten már látott , a helyzeted viszont rosszabbodott. Így talán komolyabban veszik a tüneteidet.)
Jobbulást !
Ezek ritka szövődményei, ne aggódj ezeken.:)
Sajnos előfordulhatnak, de egy bakteriális mandulagyulladás után is kialakulhatnak ezek.
Köszi..Megnyugtattal.
Bár erős torokfájás volt, amit ezelőtt csak régen éltem át, de ... Remélem csak ennyi.
Még sok ilyen körültekintő, jószándékú orvost (anhallgatót) Magyarországra is !! 😘
Köszönöm!☺️
Remélem hamar rendbe jöttök .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!