Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hosszan tartó torokfájása...

Hosszan tartó torokfájása refluxtól? Nyelőcsőgyulladásom van. Allergia is lehet?

Figyelt kérdés

Sok savam volt, állandóan fájt a torkom. Egyre gyakrabban, szinte minden étkezéskor már nyelési nehézségem volt. (Korábban falatelakadások is voltak) Voltam orvosnál, csináltak gyomortükrözést, semmi refluxra utaló jelet nem láttak, minden oké volt. Csináktak szövettant, az nyelőcsőgyulladást mutatott ki. Az orvos protonpumpa gátlót írt fel. A savam elmúlt, nyelni is okés már, viszont a torkom azóta is fáj, még jobban is. Semmi nem hat rá. Lehetséges, hogy attól, hogy nem érzek savat, még lehet továbbra is, és attól nem múlik a torokfájdalom? Vagy ez akkor független lenne ettől az egész refluxos dologtól?

Újabban viszket is a torkom,a szájpadlásom. Borzasztó már minden egyes nap. Ha eszek, vagy iszok, az nyugtatja. De utána újra erősen fáj. Fül-orr-gégész megnézte, szép a torkom, nem lát semmit. Lehet allergia talán.

2023. jan. 24. 08:18
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Kaptam új orrsprayt, fül-orr-gégész szerint allergia, száraz orrnyálkahártya miatt van a torokviszketés és fájdalom.

Az új orrsprayben van antihisztamin és kortikoszteroid, napi 2x2 puffal indítottam. 2 nap múlva már jobb volt. Majd fokozatosan megszűnt. Aztán csökkentettem az adagot, bár az első időszakban, ha kimaradt 1 nap, már vissza is jött a fájdalom. Most már ott tartok, hogy párnaponta használom csak (tudatosan, nem akarok ezen élni minden nap), tehát amikor jön az első tünet, trüsszkölés, torokviszketés, akkor befújok 1(!)szer, és utána megint napokig nem kell. Ez így fél év alatt.

Úgyhogy valószínűleg allergia, nincs köze a nyelőcsőgyulladásomhoz. És persze lelki, idegi alapon, borzasztó 1-2 év van mögöttem, és még nincs vége.... Már aki hisz ebben, persze.

2023. aug. 8. 13:57
 12/12 anonim ***** válasza:
Szegénykém. Mire lettél allergiás, az kiderült?
2023. aug. 8. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!