Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetséges hogy cukorbeteg...

Lehetséges hogy cukorbeteg vagyok?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok. Mostanában arra lettem figyelmes, hogy mintha tobbet innek mint regen (kb. ilyen 3 liter/nap kore lonem be). Sokat is járok vizelni, de ez már elég régóta így van nálam, így aztán már hozzászoktam. Illetve még nagy ritkán, ha nem eszek egész nap van hogy leesik a vércukrom, és elkezdek remegni. Kb. 1 éve voltam vérvételen (teljes labor), akkor azt mondták jók az eredményeim. Sportorvosnál legutóbb tavaly tavasszal voltam, vizeletemre ott se mondtak soha semmit. Előfordulhat, hogy ennyi idő alatt kialakul cukorbetegség?

2023. jan. 19. 00:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%
Inzulinrezisztencia. nézesd meg újra, évente úgyis nem árt a labor. Vizeletben akkor jelenik meg, amikor már úgymond előrehaladottabb a dolog, az előszobájában simán bent lehetsz de ez még akár vissza is fordítható. Először a vérben látszik, elég egy csepp is az ujjból.
2023. jan. 19. 00:30
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvan ha nem eszel egesz nap, akkor igy reagal a tested, ebben mondjuk semmi extra nincs. Egyedul a vizivas lehet gyanus, de lehet normalis is, nagyon sok dologtol fugg.

Cukorterhelesre kell menni amugy, nem sima laborra. Elso korben haziorvos, aztan azt nem tudom, hogy a beutalot o adja-e vagy tovabbkuld mashoz, de nala kell kezdeni.

Vagy elmehetsz maganba is, 10 ezer korul van egy cukorterheles, nem egy nagy osszeg es legalabb varni se kell, beutalo se kell.

Inzulinrezisztencia vizsgalatra viszont fixen nem a haziorvos ad beutalot, de majd ezt is megkerdezed.

Ezt is lehet maganban.

2023. jan. 19. 01:06
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Senki nincs jól ha nem eszik egész nap, inni meg alapból kb ennyit kellene
2023. jan. 19. 06:54
 4/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Cukorbetegségnél, h már megjelenik abban a tünet, hogy sokat kell innod és szomjas vagy mindig szinte, akkor már nem 3 litert innál, hanem 6-ot legalább. 3 liter folyadék ivás egyáltalán nem utal cukorbetegségre. Ha nem eszel rendesen, akkor még jó, hogy leesik a vércukrod.
2023. jan. 19. 08:29
 5/15 A kérdező kommentje:
De az a baj hogy sokat is járok wcre. Mondjuk ez naponta változó hogy mennyit. És általában sokat is vizelek, és mostanában mintha büdösebb is lenne. Csak ez már évek óta így van, ugyhogy erre nem is figyeltem nagyon soha.
2023. jan. 19. 11:11
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Most he haragudj mar meg kerdezo, de olyan megallapitasokat teszel, ami csak a hulyenek nem egyertelmu 🤣🤣🤣

Nem eszel egesz nap=remegsz. Na ne bassz, tenyleg? Talan enni kene.

Sokat iszol=sokat pisilsz.

Hat ezt is ki gondolta volna?

Menj el akkor a hazirovoshoz, mondd el a tuneteidet, aztan ennyi. Majd o akkor eligazit, hogy mi legyen.

2023. jan. 19. 11:18
 7/15 A kérdező kommentje:
És a szám és bőröm is száraz szokott lenni, mondjuk ez is már kisebb korom óta így van.
2023. jan. 19. 11:18
 8/15 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
De ez sok mindentől lehet. Sokat iszol, akkor sokat pisilsz is, nálam is így van, meg az is számít mit iszol.
2023. jan. 19. 13:01
 9/15 A kérdező kommentje:
Altalaban vizet szoktam inni
2023. jan. 19. 16:03
 10/15 anonim ***** válasza:
A családban van cukorbeteg? Ha nincs, akkor vszeg semmi bajod. Ha van, akkor figyelj oda, mit eszel és évente menj teljes vérképre, jár, csak háziorvosi beutaló kell hozzá, semmi más. Esetleg sírj ki magadnak a háziorvosnál egy terheléses vizsgálatot. Esetleg vegyél otthonra vércukormérőt és időnként merd meg. 10 felett sohasem lehet, kaja után sem. Az éhomi elvárt értékek meg fent vannak a neten. A 3l nem annyira sok amúgy.
2023. jan. 22. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!