Alkoholistával èlek.Mièrt van az,hogy egyre inkább "butarèszeg" amikor iszik, pedig régebben nem volt.?
Józanul nem látszik,hogy alapvetően elbutult volna,9-10 ève kezdte el,ennyi idő talán kevès,
nem?Mostanában azaz az utóbbi egy èvben kötözködik,rèszegen,aljas módon beszél velem,vagy a családtagokkal.Sokszor arra gondolok biztosan èn tehetek róla,èn adok rá okot.Első èvekben inkább mulatozott, mondható hogy jókedvű volt.Most gonosz lett.Besároz mások előtt.Gúnyolódik.Undorítóan kritizál, infantilisen sèrteget.Elkezdett időnként ittasan vezetni/aznaposan munkába járni.
Másnap teljes tagadás, kiabál ès veszekedni kezd,ha szembesíteni szeretném az előző estèvel.
Mennyi idő mire vègleg vállallhatatlan,akár józanul is gáz lesz a viselkedése?Illetve mièrt változik meg valaki rèszegsège mulatósról gonoszra?Olvasni illetve youtube videókban nem találtam erről semmit, inkább csak magát a demenciát,(talán ez az infantilis gonoszság a kezdete?10 èv után?!)májzsugor,Zacher-videók sokasága,kèzremegès,stb.Van valakinek tapasztalata ?
21
Nem tudom, valahogy így alakult.Olyan lehetek közismert hasonlattal èlve,mint a bèka akit hideg vízbe raknak,ès lassan alágyujtanak.A bèka nem ugrik ki,tűri a meleget,vár, aztán mire èszbekap rosszul lesz,ès már nem TUD kiugrani.
A rèszleteket azèrt írtam,mert dühös vagyok rá.
Magamat is utálom,mert egy ilyennel vagyok.
Ezt teszi az alkohol.
Most ebbe a helyzetbe kerültem én is! 17 éve vagyunk együtt. Így visszagondolva az utóbbi 6 évben kezdődött minden,ami most okoz (mégcsak) nekem problémàt. Imàdom az embert,mert nagyon jó ember,de az alkohol kiborít. Kezdetek óta tudom,hogy nem jó,de most érzem igazán,hogy ebből baj lesz. Ahogy fogalmaztàl,most érzem,hogy butul,pedig nem hülyegyerek.
S hiába mondom,hogy tegye le az alkoholt,menjen vizsgáltassa ki magát,mert szerintem baj van a májàval,természetesen nem hisz nekem. Tipikus tagadás.
Nem hiszem,hogy az első megoldàs az hogy hagyjam el,hanem igyekszem segítséget keresni neki,mert egy alkoholista nagggyon sokáig él mindenféle tagadásban.
Jelenleg tehetetlennek érzem magam,de nem gondolom,hogy akkor magàra kéne hagynom!
#27 Továbbra se gondolom,hogy az elhagyás a megoldás.
Szerintem sok házasság is ezért megy tönkre,mert senki nem akar küzdeni a másikért!
Segítség nélkül kevesen lábalnak ki egy függőbetegségből és ha még segítséget sem kap,csak mindenki ott hagyja,akkor teljesen garantálható a végkifejlett.
#28 Köszönöm, el fogom olvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!