Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Alkoholistáknak javasolt a...

Alkoholistáknak javasolt a B-vitamin komplex, az mit tesz? Nyugtató hatása van?

Figyelt kérdés

2022. dec. 14. 07:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Idegrendszer erősítő, enyhe nyugtató hatással.
2022. dec. 14. 08:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Semmiféle igazolt "nyugtató" hatása nincs. A köznapi vélekedés arra a tényre alapul, hogy az alkoholista mája nem képes megfelelő módon termelni azokat az anyagokat, amelyek a májban keletkeznek.
2022. dec. 14. 08:24
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

Van egy rossz hírem. Az etanol gátolja a tiamin felszívódását.

Mit jelent ez? Amíg piál addig nem fog felszívódni a vitamin hiába szedi. Súlyos hiányállapot alakul ki, ami Wernicke-féle enkefalopátiához vezet. Tönkremegy a központi idegrendszer, agyilag zokni lesz.

2022. dec. 14. 14:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Tiamin(B1 vitamin)
2022. dec. 14. 14:08
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy kib.szom az alkoholt a szemetesbe-vitamin kurat javasolnek.Allitolag jo hatasa van az alkoholistakra.
2022. dec. 14. 14:51
 6/6 anonim ***** válasza:
A 3-ast nem tudom ki és miért pontozta le, de teljesen igaza van. Saját tapasztalat. Vitaminhiányom van,( hiába szedtem vitaminokat) és az idegrendszerem is odalett, pedig már egy ideje nem iszom. Ha elhagyod az alkoholt akkor javasolt a B vitamin. Nekem konkrétan B12- re kért labort a neurológus, de előtte közölte " Magának súlyos vitaminhiánya van" Ezt egy előző teljes laborleletre mondta.
2022. dec. 19. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!