Mennyi ideje lehet hátra egy ilyen szintű alkoholistának, és milyen halálra számíthat?
Van egy barátom, akinek az 53 éves apja nagyjából 40 éve masszív alkoholista, plusz cigizik is. Cigit nem tudom mennyit szívhat el egy nap, de szerintem a minimum 20-30 szál esélyes.
Alkoholista alatt azt értem, hogy minden nap lecsúszik vagy 5-6-7 üveg olcsó vörösbor, néha plusz rövidek. A fazon ha jól tudom nem is nagyon eszik rendesen, gondolom a pia pótolja azt is. Szemei sárgák, arca piros, fogai romlanak és hullanak. Párszor találkoztam vele reggel egy átpiált nap után, akkor is büdös alkoholszagút izzadott. Reggelente már ökledezik, többször hallucinált esténként. Természetesen egy negatív tünetére sem ismeri be, hogy az alkohol miatt van. Beszélni nem lehet vele, piásan idegbeteg, agresszív.
Tudom, hogy nem lehet pontosan kiszámolni, hogy mikor mondja fel a szervezete, de egy ilyen 40 év után mik az esélyek? Előfordulhat már ebben az állapotban egy hirtelen halál is, vagy fokozatosan öl az alkohol?
Nézd, éhet még simán 10 évet, meg az is lehet hogy holnap kakukk lesz neki.
Nyilván az már más kérdés, hogy életminőségben hogy fogja leélni a maradék éveit.
Egyébként egy ilyen szintű alkoholistának már nem is szabad letenni a piát. Ez nem vicc. Szomszédunk addiktológián dolgozik, ő mesélte, hogy ilyen figuráknak pl. kifejezetten tiltja az orvos a teljes elhagyást, de mértéket szab. Hiába akarná is letenni (de ez kb. 1%, ilyen szintű alkoholizmusnál nem akarja senki elhagyni), tilos.
Egyébként a legnagyobb probléma, hogy isszák ezeket a legolcsóbb fos kommersz sz.rokat, ettől megy tönkre mindenük.
fel se fogja mit csinál, csoda hogy még dolgozni tud... mellé folyamat mártírkodik, hogy neki milyen nehéz és azért iszik. az hogy a család mentálisan már tönkrement mellette, le van ejtve.
nem is akarná letenni egyébként. orvos vérképből pár éve már szólt neki, hogy ez nagyon gáz, de lesz*rta.
Nem fog orvoshoz menni. Minden jelzésértékű tünete megvan kb ami létezhet. Nem érdekli. A pia szeretete nagyobb mint az élet vagy a családja iránt érzett szeretete.
Szóval a mája kezd bekrepálni... gondolom innentől csak romlani fog az állapota.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!