A garatmandulagyulladàs meg tud gyógyulni antibiotikum nélkül is?
Figyelt kérdés
Ha igen, mennyi idő alatt? Nem szedhetek antibiotikumot, mert mindre allergiàs vagyok. Mit tudtok javasolni, ami ahelyett használhat?2023. jan. 5. 12:18
1/6 anonim válasza:
A szopogatós tablettákra is: Strepsils, Strephen, Septofort? Beszedni meg Algopyrin, Kalmopyrin, Diclofenac, de huzamosabb ideig. És otthonmaradás, meleg tea.
2/6 anonim válasza:
Persze, amit az első valaszoló ír segíthetnek.
De ha bakterialis gyulladás, akkor AB nélkül lehtnek szövődményei is.
Érdemes megnézetni, majd a doki mérlegel.
Egyébként nincs olyan hogy mindre allergiás vagy.
3/6 anonim válasza:
Az a baj, hogy ez azért veszélyes mert előfordulhat, hogy egy idő után màr nem produkál tüneteket és az ember azt hiszi elmúlt magától miközben csak az történt, hogy a gyulladàs akutból átment krónikussá aminek súlyos szövődményei lehetnek.
Olyan nincs, hogy mindenre allergiás vagy. El kell menni háziorvoshoz aki ismeri a kórtörténetedet és azok alapján felírja neked a megfelelő gyógyszert.
4/6 anonim válasza:
Nekem napi háromszori sós vizes gargalizálás után 2 nap alatt elmúlt, pedig nyelni is nagyon fájt első nap. Plusz Strepsilst is szopogattam.
5/6 anonim válasza:
Rég kipusztult volna az emberiség, ha ab. nélkül nem gyógyulna. Nyilván nagyobb az esély szövődményekre meg a súlyos kimenetelre gyógyszer nélkül, de azért a szervezetünkben van egy immunrendszer, ami alapvetően jól van kitalálva és összerakva...
6/6 anonim válasza:
Műttesd ki. Nekem is végül az oldotta meg a problémát. A te esetedben a sokféle gyógyszerallergia miatt talán ez a legjobb megoldás. Kérdezd meg erről az orvosodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!