Ha nem szedném be az antibiotikumot?
Ha minden igaz, 3-4 hete gyógyultam meg betegségből, az egyik mandulám még mindig nagyobb valamivel, a torkom kissé piros, de fájni nem fáj egyik sem, gondot nem okoz, csak ilyen.
Voltam vele fül-orr-gégészeten, hogy valamit mondjanak rá, itt leecsetelték, kaptam antibiotikumot is. Viszont a háziorvos szerint majd idővel kivásik belőlem, nem kéne antibiotikum, mert szerinte vírusos megbetegedésem volt.
Megmondom őszintén, nem nagyon áll szándékomban beszedni az antibiotikumot. Csak paracetamolt tartalmaz, ami fájdalomcsillapító, de nekem ilyen gondom szerencsére nincsen. Tudom, "az orvos biztos jobban ért hozzá, mint én", de gondolom így csak rosszabbul érezném magam tőle, főleg az ünnepi időszakra.
Mit gondoltok? Lehet bajom ebből, vagy idővel helyreáll az egész magától is?
" kivásik belőlem"
Miiii....??? Ilyet orvos mondott? :-D
Az antibiotikum egészen biztosan nem CSAK paracetamolt tartalmaz!
Írd már le, hogy mi van a recepten! Mi a gyógyszer neve?
#3: Igen, azt mondta, hogy "valószínűleg vírusos volt, előbb-utóbb kivásik, addig ha gondot okozna, akkor fájdalomcsillapító, már nem adna rá semmi egyebet." 😅
#5: Aksolin az antibiotikum neve. De mondom, a gégesz is mondta, hogy paracetamol, illetve annak a kiegészítője is, ami nem hagyja, hogy semlegesítődjön, direkt kérdeztem tőle ezt.
Valamit félreértettél. Az Aksolinon belül van kétféle hatóanyag, az egyik védi meg a másikat, a tulajdonképpeni antibiotikumot, hogy ne semlegesítődjön. Ebben nincs paracetamol.
A paracetamolt pedig gondolom külön javasolta, fájdalomcsillapításra és gyulladásgátlásra.
még mindig nem értem, mit jelent ez a kivásik...
Ilyet orvos tuti nem mond.
#7: Az amoxicillin a paracetamol származék, a másik pedig a semlegesítődéstől védi ezt.
#8: Nem külön javasolta, én is csodálkoztam, hogy antibiotikum van a recepten, holott paracetamolt mondott.
#9: Nem hazudok. A kivásik azt jelenti, hogy kikopik magától. Nyelvjárás errefelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!