Ha bőrpír jelentkezett antibiotikum kúra során, szedjem tovább?
Sziasztok, tüszős mandulagyulladásom van, ez a második nap hogy szedem az antibiotikumot (Suprax 200mg,3 tabit szedtem be eddig), majd most kellene bevennem a következő tablettát, de arra lettem figyelmes hogy ég a fülem környéke, és megláttam hogy bőrpír vagyis piros foltok vannak a fülem mögött, picit a fülemen és az arcomon a fülemhez közel eső részen.
Gondolom az antibiotikum mellékhatása, ír is ilyet.
Bepánikoltam nem tudom mit csináljak, beszedjem-e most este a következő tablettát vagy sem. Az orvosommal max holnap tudnék beszélni.
Ha tovább szedem rosszabb is lehet?
Félek ha abbahagyom visszaesek a betegségbe, nem kockáztatnék. Segítsetek!
20/L
Mellékhatás, tehát a gyógyszer szedése közben lehet ilyen.
A mellékhatást sokan félreértelmezik: attól mert valami fel van sorolva mellékhatásként, az nem azt jelenti, hogy jelentkezni fog nálad, és attól mert jelentkezik egy mellékhatás, még nem feltétlen indokolt a gyógyszercsere.
Nyilván egy krónikus betegségre szedett, napi szinten szükséges gyógyszernél indokolt lenne a gyógyszercsere, hiszen csak nem élheted le az életed bőrpírrel, de az antibiotikumot szeded 5 napig, aztán többet nem. Nem a szíved akar leállni, az életed nincs veszélyben, szóval ez teljesen jelentéktelen mellékhatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!