Antibiotikum kúra után jelentkezett valakinél gluténérzékenység?
Figyelt kérdés
2018. aug. 27. 11:44
1/6 anonim válasza:
Nem valószínű, hogy gluténérzékenységed van. Azt nem okoz az antibiotikum. Egy dolgot tudni kell az antibiotikumról, hogy nem csak a "rossz" baktériumokat, hanem válogatás nélkül a jótékony baktériumokat is írta a szervezetben. Aminek következménye, hogy sérül a bélflóra, ezáltal lesz haspuffadás, hasfájás, görcs, hasmenés. Probiotikumot ezért találták fel. Ezt kell alkalmazni az antibiotikummal egy időben. Vagy még most sem késő, szedj probiotikumot és jobb lesz.
2/6 A kérdező kommentje:
Szedem kettesével már több hónapja a probiotikumot. Átmeneti allergia lehet szerintem antibiotikumos kezelés után.
2018. aug. 27. 17:06
3/6 anonim válasza:
Átmeneti gluténallergia NINCS :D
4/6 A kérdező kommentje:
Pedig van, átmeneti laktóz intolerancia is van, glutén is. Gasztroenterológiai szakrendelésen tájékozódtam. Pl. egy tartós ab kúra után vagy alatt.Ez a nem cöliákiás glutén érzékenység,elhagyjuk a javasolt időre majd visszaterheljük....
2018. aug. 28. 21:45
5/6 anonim válasza:
Legjobb, ha élőflórás joghurt, kaukázusi kefirt fogyasztása közben veszed be az antibiotikumot.
Figyelem! A puffadt doboz előny!
6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos tejfehérje érzékeny vagyok :(
2018. aug. 30. 19:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!