Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Itthon helyre tudom magam...

Itthon helyre tudom magam tenni, vagy mebjek orvoshoz?

Figyelt kérdés

Köhögés közben fáj a tüdőm, legtöbbször úgy mintha össze szakadn, valami ki irritálja belőlem a köhögést.

Ha kifujom a levegőt, néha hörgö, néha sípoló habgot ad ki. Tegnap előtt még nem ilyen durvan, tegnap este már parom is hallotta mellettem.

Ha fekszek pl 20 percet aztán felallok, elkezdek többször apron bufogni is.

Mostmar enyhebb lazam is van, 37.9.

Talán egy 3 napja kezdődött csak a köhögéssel.

2022. dec. 30. 19:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is így kezdődött a tüdőgyulladásom, köhögéssel, mellkas fájással, hőemelkedéssel, amire antibiotikumot kaptam. Először csináltatott az orvosom egy Covid-tesztet, utána felírta az antibiotikumot, mert negatív lett.

Én inkább elmennék.

2022. dec. 30. 19:41
 2/6 anonim válasza:
100%
Inkább menj el orvoshoz/háziorvoshoz.
2022. dec. 30. 19:42
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
Menj el az ügyeletre, meg kell, hogy hallgassák. Valószínűleg antibiotikumot adnak. Attól feltehetően gyorsabban meg is gyógyulsz.
2022. dec. 30. 19:42
 4/6 A kérdező kommentje:

Hát telefonálni hiába telefonálgattam nem vette fel senki, felmentem személyesen, zárva is volt az orvosi.

Van itthon augmentin, azt kezdtem el szedni (ahogy rá van írva hogy naponta mennyit).

Azóta a fülem jobban bedugult, mintha befognám, arra vettem "Otipax fülcseppet", hátha jobb lesz tőle. Konkrétan olyan mintha csak így befognám a fülem...

Még ezt a "lándzsás utifű" cuccot kaptam.

2022. dec. 31. 16:55
 5/6 A kérdező kommentje:

A köhögésem enyhült, már nem fáj és nem köhögök olyan agresszívan mint ezelőtt.

A fejfájás is elmúlt, a legnagyobb baj az most a fülem. Erre remélem a csepp amit írtam jó lesz, ha nem, agybajt kapok

2022. dec. 31. 16:56
 6/6 anonim ***** válasza:
54%
Az Augmentin jó lesz, ha van egy egész dobozzal, és nem gyerekadag. Milyen orvosi volt zárva? A háziorvosi persze, hogy zárva van, az orvosi ügyelet viszont, lehet, hogy 30 km-rel arrébb, nem lehet zárva, legfeljebb várni kell, míg visszaér az orvos. Ünnep után menj el a háziorvoshoz, és titkold el az Augmentint, hátha ír még egyet, jó az, ha van.
2022. dec. 31. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!