Segitség most mit csináljak?
Figyelt kérdés
Pár napja megfázás szerű tüneteket észleltem magamon. Most az előbb úgy éreztem nem érzek se ízeket se szagokat. Meg vagyok ijedve, tesztelni nem fogok, nem akarok karantént, nem merek róla beszélni. Ha sima nátha miatt kiiratom magam táppénzre vagy szabadságot kérek akkor itthon átvészelem a betegséget2022. dec. 1. 03:51
1/6 anonim 

válasza:

Leírtad, hogy mit csinálj, senkit nem érdekel a hisztid.
2/6 anonim 

válasza:

Irasd ki magad táppénzre. De ha kérdezi a háziorvos a tüneteid, akkor azért ne sunnyogd el.
Elég mocsok dolog lenne, ha elhalgatod, és úgy mész közösségbe, a többi embert esetleg megfertőzöd (mindegy milyen) vírussal.
3/6 NTBS 

válasza:

Menj orvoshoz. Én nem vagyok az, és leírás alapján nem tudok diagnosztizálni.
4/6 anonim 

válasza:

Sima náthánál is sokszor volt, hogy elment a szaglásom és nem éreztem ízeket, maradj otthon, írasd ki magad, a háziorvos vagy tesztel, vagy nem, ezt majd ő dönti el, és a karantént is, mindenesetre ha elmész valahova vegyél fel maszkot, hogy ne add át másoknak is a vírust.
5/6 anonim 

válasza:

Akkor ne menj.
Ahol élek, nincs kötelező karantén, így a covid negyedik napjától eljárok otthonról (boltba mindenképpen, mert friss zöldség és gyümölcs kell).
A táppénz is oké, de ha orvoshoz mész, ő hivatalból szerintem kér tesztet - legalábbis nálunk, amikor lementem influenzás tünetekkel, már küldött PCR-re, ami pozi lett.
6/6 anonim 

válasza:

Nyilván mazsk kötelező kellék lett most, és akkor megyek, amikor kb senki nincs a boltban (tíz körül, lényegében 2-3 emberen kívül üres az egész).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!