Miért vagyok folyton megfázva mostanában?
Feltételezem fiú vagy a leírtakból :D
Viccet félretéve, pl: öltözz fel jobban, aludj több ruhában, ne mászkáljd mezitláb, sapka sál már ilyenkor
Én is utálom de muszáj
Még eddig nem voltam megfázva, néha folyik az orrom picit de kinek nem..
Szedj vitamint vagy béres csepp
Megfázásra neocitran vagy ilyesmi
Sosem mentem megfázással orvoshoz, ezt ki kell pihenni aztán jobban felöltözni+ erősiteni a szervezeted
Senior Séf!
Ha még ezt látod… mi erre a megoldás?? Most ebben a helyzetben vagyok én is.. nagyon sz@r.. a stressz okozta
Amikor ennyire szarul van az ember holmi kis megfázástó, kedves uccsó, az már jellemzően a mellékvesék kifáradását jelzi. Ezek a szőlőszemnyi szervecskék a veséd tetején csücsülnek, és a szervezeted üzemanyag tartályaként, életerő tankjaiként működnek. Csapatot alkotva a pajzsmirigyeddel és a többi hormontermő szerveddel.
3 fő csapásirány mentén tudod belesodorni magadat abba, hogy kifáradjon és kiégjen ez a tengely és te pedig ennek eredményeképpen krónikusan úgy érezd magad, mint akiből kiszipolyozták az életerőt.
Az egyik a lelki-és emocionális stressz, aminek a terhei alól a legnehezebb mentesíteni magunkat, sőt, igazából nem is lehetséges a 21. századi világban, amiben élünk.
A másik fő ok a vércukorszint egyensúlytalansága, mert amikor helytelen étkezéssel felküldöd a vércukorszintedet az egekbe, akkor ugyanolyan hirtelen le is fog esni, és ez a vércukor hullámvasút egy belső, láthatatlan stresszhelyzetet generál a szervezetedben, aminek a hatására megint csak a a mellékveséknek kell lereagálni a helyzetet extra kortizol, vagyis stresszhormon termeléssel.
A harmadik hozzájáruló pedig szintén láthatatlanul munkálkodik a háttérben, ez pedig a bélrendszer egyensúlytalanságai. Hiszen ha valamilyen diszbiózis vagy krónikus fertőzés ólálkodik a bélrendszerben, az szintén belső, láthatatlan stresszként ró terhet a szervezetre, leterhelve ezzel a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese tengelyt.
Vannak még ezen kívül is stresszforrások, olyan, mint a monitorok hideg kék fénye, az életünket napi szinten behálózó mintegy 8000 (és egyre növekvő számú) kemikália, az elektroszmog, a kétes tisztaságú csapvíz, stb, de a fő okok a fentiek.
A lelki stressz ellen nem sokat tehetünk a mai rohanó világban, hisz nem ölhetjük meg a főnökünket, tanárainkat, hogy int stresszforrásoktól, megszabaduljunk tőlük. Itt egyetlen hatásos gyógymód van; ha tudod azt, hogy minden történés végeredményét a te reakciód adja meg. Tehát az, hogy hogyan reagálod le őket.
A vércukor hintázása helyes étrenddel szüntethető meg, mint ahogy a bélrendszeri gebaszok is. Ezekről külön könyvet lehetne/kellene írni, annyira szerteágazó okok és okozatok szövevénye alkotja a témát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!