Akinek volt tüdőembóliája az nem ehet füstölt húskészítményeket?
Az egyik rokonomnak volt nem olyan régen tüdőembóliája és két orvos is emlitette neki, hogy kerülje a füstölt húskészitményeket.
Azt is mondta neki az orvos, hogy szerencséje volt, hogy nem dohányzik mert akkor komolyabb baj is lehetett volna.
Gondolom ebből kifolyólag utalt az orvos a füstölt kaja cuccokra.
1 voltam . Egyébként logikusan hangzana, de amit megeszel, azt a gyomorsav kb szét marja, szóval …illetve az a nyelőcső fele távozik, nem igen okozhat ilyet. Nagyon kevés része szivodik fel, nagy része inkább a bél traktusban, de addig alig marad valami .
A dohányzás más, le rakodik, boron at beépül, érelmeszesedést okoz, ami igen is elég kritikus ha tudo embolia kockázata áll fent.
De ilyenről eskü nem hallottam sosem . Lehet igazuk van, de én magam is húsz éven at orvosi könyveket bujtam, de ezt meg nem hallottam.
“ amit megeszel, azt a gyomorsav kb szét marja, szóval …illetve az a nyelőcső fele távozik, nem igen okozhat ilyet. Nagyon kevés része szivodik fel, ”
Szerintem potyára eszünk vagy csak heccből? Mi ez a h.lye szöveg?
#6
A szervezetünk energiát kap a megemésztett ételből a gyomorban, de a legtöbb ásványi stb anyag a bélben szivodik fel, többek közt azért, mert a gyomorsav sem bontja szét. Egy hús származékot szétbont a gyomorsav, mindegy, hogy füstölt e vagy sem, itt arra akartam kitérni, hogy bizonyos vitaminok, enzimek nem ott bontodnak, épülnek be, illetve nem mindegy, mivel visszük be. Pl hiába eszünk egy rakat magnéziumot, ha nem fogyasztunk D vitamint, nem fog be épülni, és a D vitamin is csak zsíros kozegben bomlik és szivodik fel. Ennyi …
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!