Covid gyorsteszt pozitív? Nagyon halvány. (Kép csatolva.)
Sziasztok! Életemben először vettem egy gyorstesztet. Orawell gyorsteszt. A leírásban az van hogy ha csak halvány akkor is pozitív. Csak megerősítést szeretnék kérni, hogy akkor ez most pozitív, ugye?
Elvileg igen, de azért vagyok bizonytalan, mert én többféle ilyesmi (tehát otthoni gyors-) tesztet csináltam már nagyon sokszor, és egyszer ilyen lett nekem is pont ez a fajta.
Mivel "megijedtem", csináltam gyorsan kb. három másikat is, és mind negatív lett. Majd csináltam még egy ugyanilyet, és az negatív lett.
(Tudom, kicsit megszállott vagyok, de nem a vírustól féltem magam, hanem van egy beteg családtag, őt nem akarom megfertőzni, és mivel gyakran járok hozzá, ezért tesztelek sokat.)
Szóval, nem tudom, az ennyire halvány szerintem hiba is lehet, de az sem kizárt, hogy ez már pozitívnak számít. Ha esetleg nem csak egy tesztet vettél, csinálhatnál kontrollnak még egyet.
"A leírásban az van hogy ha csak halvány akkor is pozitív."
Ezen mit nem lehet érteni?
"csak a családban egyik azt mondja nem másik azt mondja"
De ha a dokumentáció tisztán és világosan fogalmaz, kit érdekel, hogy a család mit mond?
Nem számít a halványság. Ha kirajzolódik a csík, akkor voltak vírusrészecskék a mintában, tehát pozitív. Jobbulást! Vagy ha nem vagy nagyon rosszul, akkor ne is legyél!
(2-es rossz tanácsot adott, mert ezeknek az otthoni a teszteknek nem halálosan jó az érzékenysége. Ha több tesztből egy pozitív, akkor nem arról van szó, hogy "demokrata alapon" a negatívok vannak többségben és negatív vagy. Hanem hogy egy teszt érzékelt vírusrészecskéket, és mivel vannak vírusrészecskék, ezért pozitív vagy.)
A protokoll azt a logikát követi, hogy mivel a tesz nem százszázalékos, a pozitív eredményt fertőzöttként kell kezelni, a negatívat pedig nem értékelhetőnek. Azaz semmit nem jelent, ha nem jelenik meg semmi.
A PCR viszont nagyon megbízható.
Mivel úgy néz ki, hogy a nagy arányú fertőzöttség, a viszonylag magas átoltottság és egyéb okok miatt már nátha szinten kezelhető, ezért a nagy felhajtás is alább hagyott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!