Milyen szakorvos felé kellene forduljak a lenti tünetekkel?
3 hete napközben kissé érzéketlen nem éreztem az ujjbegyeimet, fura érzés volt. Estére elkezdett a fájdalom a jobb bordaívem alá hasítani, utána pedig bizsergett az egész testem helyenként, de szó szerint a fejem búbja, az arcom, a felkarom, a hasam, hátam és talán a combom is. Elmentem kivizsgáltatni.
Neurologia: koponya és teljes gerinc MRI negatív, EEG negatív.
Tüdőszűrő: minimális folyadék mindkét tüdőlebenyben, CT eredményre várunk
Vérkép: FVS és granulocita duplája a kelletének (erre kaptam antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt, 2 hét után sem igazán csökkentek az értékek)
Hasi UH: negatív (igaz ezt 2 héttel a probléma előtt nézték egy menedzser szűrés keretében)
Azt hittem, lehet csak kimerülten, így már 3. hete itthon vagyok, de majd újra előjöttek ugyanezek a tünetek.
Van valakinek ötlete, milyen irányba lenne javasolt elindulni? Nem igazán foglalkoznak velem sehol, de nem stimmel valami. 33 éves nő vagyok.
Köszönöm, ha válaszolsz!
Volt, nem vagyok covidos. Bár most mindenre azt mondjak, hogy “post-covid”.
Illetve, ilyenkor jellemzően a jobb oldalam bizsereg….nem faj összességében, de hátra behasít a jobb bordaív alá és kezdődik a bizserges, ami pár napig tart…
Miutan az alapvizsgalatokon vegigmentel, es az osszes negativ, illetve a FVS es a granulocita szam nem valtozott erdemben az antibiotikum es gyulladascsokkentok ellenere sem, en onkologust ES kardiologust latogatnek meg. Csontvelo/nyirokcsomok, illetve szivelegtelenseg barmelyik formaja (bar ennek van kisebb eselye, mert a szivelegtelenseg nem okoz FVS szam valtozast, csak masodlagos problema eseten, pl szivelegtelenseg miatt viz a tudoben -> gyulladas). Valahol, valami elvaltozas elindult, ami lehet akar joindulatu is, szoval legyszives ne kapj szivinfarktust, hogy rakos vagy. Tudom, hogy nehez meggyozni a dokikat, hogy valami gond van, mert hamarabb kialtanak ki hipochondernek, mintsem hogy rendesen utana neznenek.
Ha dohanyzol, azonnal hagyd abba!!!
Második:
Szívultrahang is volt, azt kihagytam, teljes negatív. Sajnos dohányzom és nem igazán sikerült abbahagyni, pedig tudom, hogy kellene.
Én még a gasztro vonalat nézném meg.
Ja és ilyenkor, mikor bejön ez a hasítás, enyhe zsibbadás, bizsergés, utána a hátam és lapockám környéke elkezd égni.
Én arra gondoltam, először lehet elmegyek egy belgyógyász és gasztro kivizsgálásra….
Rosszul írtam, a neutrofil értekem a duplajara, nem a granulocita. Az pedig elvileg fertőzés/virus miatt szokott emelkedett lenni…..
Ha a sziv ultrahang is volt es negativ, ebben az esetben valoban belgyogyasz es gasztrologia. A granulocita tobbnyire valami tumort jelez, erre irtam az onkologust.
Cigit hagyd abba...Ha Isten azt akarta volna, hogy fustoljunk, akkor kéménynek teremt minket es nem embernek. SZOKJ LE A CIGIROL!!! (es meg fogsz takaritani minden honapban ezreket, egy ev alatt akar 100ezret is megsporolhatsz)
Köszönöm a válaszod!
Hasonló tüneteid voltak kimerültségként? Vagy miben nyilvánult meg? B komplex vitamint fogok venni, arról olvastam, hogy jó. De lehet, hogy melle külön magnézium is jót tenne.
Az biztos, hogy besokallt a szervezetem, mert az elmúlt 2 évben csak a munkát hajtottam, aztán most jelzett, hogy elég. :/
Utolsó: köszönöm. Amilyen ára van a ciginek, sajna mondhatom, hogy évi többszázezret.
Belgyógyász és gasztró magánrendelésre nézek időpontot valamelyik magánklinikára. GGT meg bilirubin is magasabb volt kicsit, +10% körüli eltéréssel.
Utalom ezt, hogy nem foglalkoznak velem az orvosok és én keresgetem, hogy mi bajom lehet :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!