Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen nehéz diszkalkuliával...

Milyen nehéz diszkalkuliával élni? Ki tudja ezt diagnosztizalni?

Figyelt kérdés

Elég erősen gyanakszom arra hogy ezzel a rendellenességgel küzdöm.

Angol nyelvű tesztek során bukkantam rá erre a betegségre (lehet hogy a rendellenesség és betegség nem megfelelő szavak a diszkalkuliára).

Ez előtt elementem egy magán pszichiáterhez aki az ADHD-re, illetve autizmusra gyanakodott nálam miután felsoroltam hogy milyen problémákkal küzdök. Bár nem túlzottan sokat beszéltem a matematikai nehézségeimről, mivel nem éreztem annyira relevánsnak, úgy gondoltam hogy csak lusta voltam hozzá az iskolában.

A mai napig nem tudom a szorzótáblát teljesen, nehéz leolvasni a faliórát és összeszámolni az aprópénzt például.

2022. szept. 13. 23:32
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%

Én is diszkalkuliás vagyok, egyszerűen nem érdekel már.

Ha kattognék rajta, akkor is az lennék.

Kártyával fizetek mindenhol, de a számokat előtte ellenőrzöm.

2022. szept. 13. 23:45
 2/20 anonim ***** válasza:
25%

Ennek semmi köze a diszkalkuliához. A szorzótábla sima magolás, úgy kell tudni gondolkodás nélkül mint az Anyám tyúkját. Órát leolvasni megint csak megszokás kérdése, nem igényel számolást.

Az aprós példa már lehet, de ha az első kettőt is bele vetted akkor valószínűleg, hogy tényleg csak lusta voltál az iskolában és nem szoktad meg, hogy számolsz. Meg ezek hétköznapi dolgok, milyen felmentést vagy segélyt vársz? Ilyenre max érettségire kapsz pl plusz időt.

2022. szept. 13. 23:50
 3/20 anonim ***** válasza:
35%
Semmi problémát nem okoz, én is boldog kiegyensúlyozott életet élek diszkalkuliás matematikatanárként
2022. szept. 13. 23:56
 4/20 anonim ***** válasza:
77%
Van olyan logopédus, aki foglalkozik ezzel is. Meg tanárok akik Sindelar tanfolyamot végeztek. Attól függ hol laksz. Esetleg a helyi nevelési tanácsadót ha felhívod, ők tudnak szakembert ajánlani. Kérj több nevet is, mert lehet, az első akit ajánlanak nem lesz szimpi, és nem jó olyanhoz járni, aki ellenszenves.
2022. szept. 14. 00:03
 5/20 A kérdező kommentje:

"Ennek semmi köze a diszkalkuliához. A szorzótábla sima magolás, úgy kell tudni gondolkodás nélkül mint az Anyám tyúkját. Órát leolvasni megint csak megszokás kérdése, nem igényel számolást."

Akkor ennyi erővel a diszlexiával küzdőknek is "csak be kell magolni" az ÁBC összes betűét és nem lehet gondjuk az olvasással...

Ha egy kicsit utána is olvasnál az ilyen dolgoknak, mielőtt véleményt nyilvánítasz akkor nem írnál ilyen marhaságokat.

2022. szept. 14. 00:07
 6/20 A kérdező kommentje:

"Semmi problémát nem okoz, én is boldog kiegyensúlyozott életet élek diszkalkuliás matematikatanárként"

Gondolom az is fontos hogy időben van felismerve és hogy mennyire súlyos.

Egyébként gratulálok hogy idáig eljutottál!

2022. szept. 14. 00:11
 7/20 anonim ***** válasza:
12%
Tanuld inkább a szorzótáblát.
2022. szept. 14. 00:37
 8/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
0%
#2-es csak azt írta, hogy ez a leírásod szerint nem az és szerintem sem. Ez az állapot nem áll meg 2 vagy 3 dolognál, ebben az esetben mindig gondjaid lennének a számolásoknál, ráadásul nem maga a szám okoz gondot, hanem azokkal vézett műveletek, az órát ettől még a diszkalkuliások is ismerik. De ehhez szakember kell, aki eldönti az vagy-e.
2022. szept. 14. 06:41
 9/20 A kérdező kommentje:

Nekem sok gondom van ezekkel a mindennapokban. Csak par peldat irtam nem azt mondtam hogy csak ezekkel van gondom, ami a szamolast illeti.

"az órát ettől még a diszkalkuliások is ismerik."

En is ismerem, csak nehez megmondani sokszor az idot. Nem hiaba az online teszteknel is gyakori ez a kerdes. Ahogy mondtam ossze lehet hasonlitani a diszlexiaval. Ha ok osszecserelnek betuket, nehezebben megy nekik az olvasas, a helyesiras stb., akkor miert olyan nehez elhinni hogy valakinek a szamokkal vannak hasonlo gondjai?

Egy normal embernek persze hogy konnyu, egy bizonyos ido utan memorizalni az ilyen dolgokat, de engem osszezavarnak a szamok vagy matematikai muveletek.

2022. szept. 14. 11:14
 10/20 A kérdező kommentje:

[link]

A "Common Symptoms" resznel egybol ott is van hogy "Difficulty reading analog clocks".

2022. szept. 14. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!