Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Melyik betegségtől félsz a...

Melyik betegségtől félsz a legjobban?

Figyelt kérdés
2022. aug. 28. 20:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
80%

Én alapjában véve nem a betegségtől félek, hanem a betegség tudatával járó életmód váltással és bizonytalansággal. Ez most lehet igazából bármi.

Még ha rákos is leszel, jársz a kezelésekre, de nem tudod hogy végül sikeres lesz-e, nem tudod hogy megéled-e a következő karácsonyt, szóval sosem fogsz úgy nézni és gondolni a világra mint korábban.

Ez olyasmi mint a halál. Alapjában véve az ember nem a haláltól fél (kb. 10 éves korodtól tudod hogy egyszer majd meghalsz), hanem az elmúlás milyenségétől fél az ember. Mert az lehet évekig szenvedős, meg hirtelen is, amit valójában nem is érzel.

Szóval ha összeesik a keringésed mert ismeretlen eredetű szívbetegséged van, abból te sokat nem fogsz érezni, max előtte fél percig. Viszont egy agydaganattal/tüdőrákkal napi szintű kegyetlen fájdalmakban lesz részed, és konkrétan az lesz a jó nagy, ha nem megy szét a fejed meg nem ég a tüdőd a morfium ellenére is.

2022. aug. 28. 20:56
 12/18 anonim ***** válasza:
77%
Rák. Vagy bármi más, aminek a vége halál, záros határidőn belül. (1 hét-1 év)
2022. aug. 28. 20:58
 13/18 anonim ***** válasza:
74%
Én nem kifejezetten egy betegségtől tartok, hanem egy betegség következményétől. Olyanokra gondolok, hogy elveszítem a látásomat vagy a hallásomat vagy lebénulok, ápolásra szorulok, éberkómába esek és nem tudok kommunikálni. Mivel ez egy anonim oldal, ezért bevallhatom, minden olyan következménytől, ami impotenciát okoz. Tudom, le leszek pontozva, de részben ettől férfi a férfi. Persze van sok minden más is, de egy egészséges párkapcsolat része a szex. Abban biztos vagyok, hogy a feleségem nem hagyna el ez miatt, ahogy én se őt, de abban biztos vagyok, hogy minden más lenne. Persze eljön az idő, amikor el kell ezt fogadnom, de az ne harmincx évesen következzen be.
2022. aug. 28. 21:10
 14/18 A kérdező kommentje:
én megértelek
2022. aug. 28. 21:11
 15/18 anonim ***** válasza:
47%
Az epilepszia nem veszélyes, csak be kell állítani gyógyszerrel. Tök kezelhető, ellentetben pl egy súlyos lefolyású daganattal.
2022. aug. 29. 10:54
 16/18 A kérdező kommentje:
jó de akkor is érhet baleset miatta. meg mások hülyeségeinek vagy kiszolgáltatva.
2022. aug. 29. 11:53
 17/18 anonim válasza:
Nem kifejezetten félek egyik betegségtől sem. Engem is az foglalkoztat, ami utána lesz. Hogy milyen súlyos, túlélem-e vagy csak korlátozott leszek. Leginkább ez a félelmem. Minden tiszteletem a korlátozottan élőknek (általános példa:làtássérültek, mozgássérültek, hallássérültek stb.), mert én nem tudnám így elképzelni az életem.
2022. szept. 27. 15:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Rák és genetikailag lesz is
2022. szept. 27. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!