Melyik volt a rosszabb, felni egy betegségtől hónapokig vagy megtudni hogy valóban beigazolódott a gyanú?
Félni tőle.
Miután beigazolódott a gyanú, nem ütött akkorát, mert előtte már "kirettegtem" magam, és legalább már nevén lehetett nevezni a problémát.
A diagnózis után pedig rögtön megkezdték a kezelést, és most már sokkal jobban vagyok.
Nekem párszor bevált a félelem.
Az a gond, hogy nagyon erősen szíven üt egy-egy diagnózis. Ráadásul azt látom a környezetemben, hogy a krónikus betegségeket nem kellő hatékonysággal kezelik (még tünetileg sem) illetve a gyógyszer mellékhatására sokszor újabb gyógyszert kell szedni pár év után. A ráknál meg az a kérdés, hogy mennyi idő után hal bele az ember.
Az is problémám, hogy azonnal begyógyszerezik az embert, de az életmód hatásaival nem foglalkozik a legtöbb orvos.
Ezzel szemben most autoimmun pajzsmirigy-gyanúval megpróbálom magam rávenni, hogy tényleg elmenjek majd az időpontomra a bőrgyógyászhoz (egyelőre elsősorban bőrtünete van).
Viszont vannak szándékosan kezeletlen alapbetegségeim, amikkel 10-15 éve elvagyok és azt is megtanultam, mi jó rá. Ez többet is ér, mint anno a gyógyszer, amit szedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!