Reflux elmúlhat magától?
Jelenleg hét éve szenvedek vele. Reggeli egy bögre kávé után délig nem is bírok enni. Bármi olyat eszem, vagy iszom ami savas: gyümölcsök, tea, vagy citromlé tartalmú dolgok, akkor rosszul vagyok. Este van, hogy felkelek rosszullétre, reggelente pedig olyan érzés, mintha valami kimarta volna az orromat belül. Napközben is sokat ég a gyomrom, sav is szokott feljönni néha. Renniet, talcidot, salvus gyógyvizet próbáltam eleinte, de ezek csak ideig óráig használtak. 1-2 hónapig szedtem pantoprazolt, legutóbb omeprazolt, ha nagyon rosszul voltam akkor vettem be egy szem 20 mg-os rabeprazolt. Sajnos ezek addig értek valamit, ameddig szedtem őket, utána egy hét után kiújultak a panaszok.
Protonpumpa gátlókat már nem merek szedni, nehogy még több panaszt okozzanak. Most pepto bismolt vettem rá, viszont azt sajnos nem szedhetem rendszeresen. H. pylori tesztem 2018-ban negatív lett. Esetleg gyomorfekély okozná a tüneteket? Még csak a húszas éveim közepén járok, de elég szenvedés ez így. Nem dohányzom, alkoholt nagyon ritkán fogyasztok, akkor is csak sört. Aki kilábalt már ebből a betegségből, annak, hogyan sikerült?
"Sajnos a reggeli kimarad mert nincs étvágyam délelőtt, csak kávé négy cukorral"
:-OOOOO
Nem kell, hogy legyen étvágyad, úgy egyél, mint akinek előírta a doki, hogy egyen! Nem egy tabletta orvosság, hanem egy szelet pirítós! Milliók boldogok lennének, ha ez lenne a teendőjük, nem a gyógyszerszedés! A cukoradagot meg kapásból felezd meg, de lehetőleg kettőnél is kevesebbet tegyél csak a kávéba!
"Valami élénkítőszer kell, mert nagyon fáradt vagyok így is egész nap."
Akkor először is tedd rendbe az alvásodat, mert az mindennek az alapja! Rendszeresen feküdj le legkésőbb 10-kor, ha reggel 6-kor fel kell kelned. Ez a refluxra meg minden másra is jó hatással lesz!
"Direkt kérdeztem az orvost, de nem tiltott el a kávétól"
De nem is javasolta... Mindenesetre egyél is valamit reggel, ne csak kávézz, ha jót akarsz magadnak! Ha nincs étvágyad, akkor is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!