Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Reflux elmúlhat magától?

Reflux elmúlhat magától?

Figyelt kérdés

Jelenleg hét éve szenvedek vele. Reggeli egy bögre kávé után délig nem is bírok enni. Bármi olyat eszem, vagy iszom ami savas: gyümölcsök, tea, vagy citromlé tartalmú dolgok, akkor rosszul vagyok. Este van, hogy felkelek rosszullétre, reggelente pedig olyan érzés, mintha valami kimarta volna az orromat belül. Napközben is sokat ég a gyomrom, sav is szokott feljönni néha. Renniet, talcidot, salvus gyógyvizet próbáltam eleinte, de ezek csak ideig óráig használtak. 1-2 hónapig szedtem pantoprazolt, legutóbb omeprazolt, ha nagyon rosszul voltam akkor vettem be egy szem 20 mg-os rabeprazolt. Sajnos ezek addig értek valamit, ameddig szedtem őket, utána egy hét után kiújultak a panaszok.

Protonpumpa gátlókat már nem merek szedni, nehogy még több panaszt okozzanak. Most pepto bismolt vettem rá, viszont azt sajnos nem szedhetem rendszeresen. H. pylori tesztem 2018-ban negatív lett. Esetleg gyomorfekély okozná a tüneteket? Még csak a húszas éveim közepén járok, de elég szenvedés ez így. Nem dohányzom, alkoholt nagyon ritkán fogyasztok, akkor is csak sört. Aki kilábalt már ebből a betegségből, annak, hogyan sikerült?

2022. aug. 11. 20:13
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Itt bszod le. Tessék reggelit enni. Fogadjunm a tünetek súlyossága felére csökken
2022. aug. 11. 21:32
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
#11: Értelek. Sajnos a kezeletlen refluxnak is vannak következményei. Rontja a fogakat, nyelőcsőfekélyt is okoz. Ezeket is vedd figyelembe, amikor a savcsökkentő szedéséről döntesz. Jobbulást!
2022. aug. 11. 21:40
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
A reflux kezelés alapja a diéta, ne szórakozz már. 25 éves vagyok, 1 éve van refluxom és kordában tudom tartani, összesen 2 hónapot szedtem protonpumpa gátlót, azóta csak esti egy 40 mg-os quamatel van. Reggel én is kávézok, DE előtte eszek, pedig utálok reggel enni, nincs étvágyam, de éhgyomorra nem lehet kávét inni...na meg 4 cukorral?? Én elhiszem hogy úgy a finom, de a túlzott cukorfogyasztás sem tesz jót. Az első hónapokban gyakorlatilag semmi olyat nem ettem (a reggeli tejes kávémon kívü), ami tiltott kaja, semmi savas gyümölcs, zsíros étel vagy cukros sütik. A gyulladás lejjebb húzódott, meg tudott nyugodni a nyalkahartya és azóta már egy csomó mindent meg tudok enni, amit elvileg nem lehetne. Nem múlik el magától, de gyógyul, ha odafigyelsz. Te nem figyelsz oda, ez gyakorlatilag nulla önkontroll
2022. aug. 11. 21:49
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Magától nem múlik el. De diétával sokat enyhül. Aminek alapja hogy cukrot, koffeint minimálusra csökkentünk és nem hagyunk ki étkezést
2022. aug. 11. 22:55
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
A kávéval szúrod el az egészet. Nekem is ez volt. Hiába nem vagy éhes csinalj egy pirítóst és edd meg a kávé előtt. A kavet meg inkább édesítővel idf és jó nagy bögrében sok sok tejjel. Mióta így iszom nem okoz gondot. A savlekötőt meh egy órával étkezés előtt kéne. Ez így nem túl jó.
2022. aug. 12. 09:53
 16/27 A kérdező kommentje:
Mentségemre szóljon, hogy nekem a napi cukorfogyasztás kimerül a reggeli kávéval. Tejterméket sem igazán fogyasztok, ha ritkán iszom egy lattet szója, vagy rizstejjel készítem, de eleve a kávém 98%-a víz. Ludeat étkezéssel egyidejűleg is be lehet venni azt írja.
2022. aug. 12. 10:52
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
"Mentségedre szóljon", hiába mentegetőzöl, ha szarul vagy, nem jól csinálod. Ennyire egyszerű.
2022. aug. 12. 11:05
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos a reggeli kimarad mert nincs étvágyam délelőtt, csak kávé négy cukorral"

:-OOOOO

Nem kell, hogy legyen étvágyad, úgy egyél, mint akinek előírta a doki, hogy egyen! Nem egy tabletta orvosság, hanem egy szelet pirítós! Milliók boldogok lennének, ha ez lenne a teendőjük, nem a gyógyszerszedés! A cukoradagot meg kapásból felezd meg, de lehetőleg kettőnél is kevesebbet tegyél csak a kávéba!

"Valami élénkítőszer kell, mert nagyon fáradt vagyok így is egész nap."

Akkor először is tedd rendbe az alvásodat, mert az mindennek az alapja! Rendszeresen feküdj le legkésőbb 10-kor, ha reggel 6-kor fel kell kelned. Ez a refluxra meg minden másra is jó hatással lesz!

"Direkt kérdeztem az orvost, de nem tiltott el a kávétól"

De nem is javasolta... Mindenesetre egyél is valamit reggel, ne csak kávézz, ha jót akarsz magadnak! Ha nincs étvágyad, akkor is!

2022. aug. 13. 17:29
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Ja, egyébként az egésznapos fáradtság is összefüggésben van azzal, hogy nem reggelizel. El kell látni magad energiával reggel (nem koffeinnel!).
2022. aug. 13. 17:30
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha javulást akarsz, szépen rá szoksz a reggelire, a kávé meg cukor önmagában is nyomja fel a savat, nem így éhgyomorra. Pár db fornetti bármit eszel, vagy pirítós, pár nap és éhes is leszel reggel, megszokod. Étkezés szempontból pedig lehet lesz amiről le kéne mondani, pl nagyon fűszeres, paradicsom, szénsavas üdítő...
2022. aug. 14. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!