Reflux elmúlhat magától?
Jelenleg hét éve szenvedek vele. Reggeli egy bögre kávé után délig nem is bírok enni. Bármi olyat eszem, vagy iszom ami savas: gyümölcsök, tea, vagy citromlé tartalmú dolgok, akkor rosszul vagyok. Este van, hogy felkelek rosszullétre, reggelente pedig olyan érzés, mintha valami kimarta volna az orromat belül. Napközben is sokat ég a gyomrom, sav is szokott feljönni néha. Renniet, talcidot, salvus gyógyvizet próbáltam eleinte, de ezek csak ideig óráig használtak. 1-2 hónapig szedtem pantoprazolt, legutóbb omeprazolt, ha nagyon rosszul voltam akkor vettem be egy szem 20 mg-os rabeprazolt. Sajnos ezek addig értek valamit, ameddig szedtem őket, utána egy hét után kiújultak a panaszok.
Protonpumpa gátlókat már nem merek szedni, nehogy még több panaszt okozzanak. Most pepto bismolt vettem rá, viszont azt sajnos nem szedhetem rendszeresen. H. pylori tesztem 2018-ban negatív lett. Esetleg gyomorfekély okozná a tüneteket? Még csak a húszas éveim közepén járok, de elég szenvedés ez így. Nem dohányzom, alkoholt nagyon ritkán fogyasztok, akkor is csak sört. Aki kilábalt már ebből a betegségből, annak, hogyan sikerült?
Ha magában iszol, ráadásul kávét akkor ne csodálkozz.
Egyszerű gyógyszerrel kordában lehetne tartani
van amikor annyira megneheziti az életét a paiensnek a reflux hogy akár meg is operálják
A gyomorkaput operálják meg
Ha nagyon szenvedsz lehet érdemes lenne a dokival beszélned erről
Nekem amugy a piától mega túlsulytól lett/van refluxom
De már megszoktam, reggelente kell egyek valamit mert éhgyomorra nagyon bazirgálja a gyomrom, torkom még néha öklendezek is,
ha eszek valamit elmulik
Eza reflux is szerintem olyan hogy még az orvosok is csak találgatják hogy pontosan mitől van, nem is nagyon akarnak vele foglalkozni, felírnak esetleg savcsökkentőt azt leszarják az embert sajnos
Ezt ki diagnosztizálta? Mert nekem gyomortükrözés után adtak a diagnózist meg a gyógyszert is. Ott kiderül van e fekély meg minden más is. Nem kellemes vizsgálat de azt ajánlom nevezz be rá mert eredményt hozhat és utána nem vaktában eszed a gyógyszert hanem célzottan.
Ha nem vállalod akkor javaslom a fehérakác teát. Az is jó reflux ellen. De ha nem vált be a protonpuma gátló akkor lehet nem is az a bajod. Nekem remekül müködik.
Reggelire ehhgyomorra egynögre kávé és délig éhezés?! Taps! Ez bárki gyomrát kikészíteni elég hamar. Még egy lis csilipaprikát küldj rá a biztos hatásért.
Nem gondoltál rá hogy elhagyd a kávét es regelizz mondjuk egy pirítóst? Lehet megszűnnének a problémáid.
Nem, de kordában tartható megfelelő étkezéssel gyógyszerrel.
Hogy a viharban lehet 1 bögre kávéval kezdeni reggel, már ott el@aszod a napot?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!