Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Bőrgomba esetén hogyan vigyázh...

Bőrgomba esetén hogyan vigyázhatok a többi családtagra?

Figyelt kérdés

Mindkét kezemen 2-2 ujjam között fájó sötét piros folt jelent meg, hámló szélekkel. Bőrgombára gyanakszom, mert van hajlamom a gombás fertőzésekre. (Konkrétan bőrgombám még sose volt, de körömgombám lábon, szájüregben gombám már igen.)

Meg is kezdtem azonnal a kezelését, hátha sikerül még csírájában elfojtani.

Gondolkoztam azon, hogyan vigyázhatnék a családtagokra, hogy ne kapják el. Nekem az alábbiak jutottak eszembe:

-Megelőzésképpen ők is kenjék gyógykészítménnyel a kezüket.

-Nem fogom meg a kezüket, nem érek hozzájuk se a cuccaikhoz, csak a saját személyes tárgyaimhoz.

-A saját, gyakran birizgált személyes tárgyaimat (mobil, laptop) most nem egyszerű kendővel, hanem fertőtlenítő kendővel törlöm át időnként.

Ami kérdés:

-Van ennek értelme: Arra gondoltam, hogy gyakran áttörölgetem a kilincset fertőtlenítő kendővel. Meg eleve igyekeznék könyökkel, alkarral ajtót nyitni, sőt, amit csak lehet azt nyitva hagyni, hogy csak lábbal tologatni kelljen az ajtót. Arra gondoltam, hogy amikor muszáj kézzel megfogni az ajtót, akkor egy zsepivel.

-Szerintetek az általam használt edényeket, evőeszközöket, amiket összefogdostam, külön mosogassuk a többitől?

-Van esetleg még valami ötletetek, ami nekem nem jutott eszembe?

Előre is köszönöm a segítséget!

2022. aug. 3. 07:12
 1/1 anonim ***** válasza:
Szólsz nekik, kerüljétek a kézfogást, ha száraz a kezük, krémezzék, mert a sérült bőr könnyebben fertőződik. Használhatsz cérnakesztyűt, hogy ne kelljen minden ajtónyitáshoz tornázni, ez patikában kapható.
2022. aug. 3. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!