Szerintetek visszatér a kötelező maszkviselés az üzletekben és a tömegközlekedési járművekek?
Őszintén szólva, elnézve számos ország járványügyi számait, nem vagyok meggyőződve arról, hogy a maszkviselés érdemben csökkentené a Covid fertőzési rátákat.
Elég Tajvanra, Ausztriára vagy Olaszországba gondolni. Hiába a vaskalapos, utóbbi két országban egyenesen FFP2 szintű kötelezettség, mégis komoly járványkitöréseket láthattunk ezekben az országokban is.
Erre az lehet az egyszerű magyarázat, hogy a Covid aeroszolos és nem cseppfertőzéssel útján terjed, márpedig a kis apró, láthatatlan vízcseppek levegőben - különösen rosszul szellőztetett zárt térben - “összeállnak” és egyszerűen áthatolnak a maszkon. Ha csökkenteni akarjuk a fertőzési kockázatot, akkor többet ér talán egy nyitott ablak vagy egy jó szellőztető rendszer. A majomhímlőt nem sorolnám ide, minden bizonnyal egy szexuális úton terjedő vírusról beszélünk.
Visszatér-e a kötelező maszkviselés? Benne van sajnos a pakliban, néhány ország máris “összefosta” magát a nyári hullám láttán, de látni kell, hogy az idő előrehaladtával az emberek hajlandósága és bizalma folyamatosan csökken a járványügyi intézkedések kapcsán. És nem véletlenül. Ha mégis visszajön, akkor az utolsók között leszünk - a Nordic országok (Dánia, Svédország) szerintem nem fogja erőltetni. Mindenesetre én nagyon nem örülnék neki a fent leírtak miatt és nem normális okok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!