Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi allhat a hatterben?

Mi allhat a hatterben?

Figyelt kérdés
A kisfiam 4 eves lesz szeptemberbe. 80-90%ba megert mindent, de van amikor tokre mas dologrol kezd el beszelni. Mozgasfejlodese rendbe volt, beszedfejlodese 3eves korara indult be. Ugralni szokott sokat egy helyben jatek kozben. Reggen “motorozott a kezevel. Az emberekkel/gyerekekkel baratsagos. Neha kicsit nehezebben nyilik meg, de en magam is ilyen vagyok. 2 eves korara szobatiszta volt. Neha tud kemenyen hisztizni, de mar sokkal jobban lehet kezelni. Szineket, szamokat ismeri, jatekokat tudja hasznalni. Az eves az ami botranyosan megy, de en ezt vallalom, hogy mi rontottuk el. Sokszor szeretne, hogy mi etessuk, mert engedtuk, hogy kozbe jatszon a telefonnal…etelekbe nagyon valogatos, de nincs alapja mi szerint, vagy hogy kifejezetten ugyan azt enne, inkabb mikor mit. sajnos sokat tvzett es telefonozott mert mind ketten kemenyen dolgozunk itthonrol. Most 2 hete nincs se telefon se tv semennyi. 0 kepernyo ido. Wct egyedul hasznalja , leoltozni letud, fel segitseggel. Egyedul mosakszik, szereti a bujast, szeretgetest. Sok kis baratja van. Napi rutinhoz, utvonalhoz nem ragaszkodik. Talan a reggel-esti tejivas, semmi mas. Az ovonok nem tudjak mit de valami kis furcsasagot latnak rajta. Azt mondtak, lehet hogy nagyon enyhe autizmus…. Olvastam a digitalis autizmusrol, es valoban miota nem telefonozik es telozik rengeteget valtozott. Van esely ra szerintetek, hogy csak ez lenne a gond, es ha tobbet nem kap, kepernyot sikerul felfejlodnie? Amita ezt megtudtam , hogy lehet van egy kis autizmusa padlon vagyok. Leginkabb azert mert az embertarsak gonoszak, kicsufolt voltam regen pedig csak tulsulyos voltam. Es persze szeretnem ha normalis elete lehetne….azt mindtak majd 5eves kora korul lehet ezt megallapitani rendesen. Hogyan lehet feldolgozni ha megis kicsit mas lenne mint a tobbi gyerek? Koszonom ha elolvassatok

2022. júl. 9. 23:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha aggódsz az autizmus miatt, az Autizmus Alapítványnál megvizsgálják a kisfiadat. Igaz, sokat kell várni, akár másfél-2 évet is, de ők megbízhatók és ha enyhék a tünetek, nem lesz gond ennyi várakozásból. Persze az is lehet, hogy csak eltérő módon fejlődik a fiad, ami teljesen normális, hiszen nincs egy mindenkire érvényes szabály, es a gyerekek sok "furcsaságot" képesek produkálni,amit aztán kinőnek és csak emlék marad. A vizsgálatnak azért van értelme, mert ha valóban autista, egy korai (iskoláskor előtti) fejlesztéssel rengeteget lehet segíteni, és boldogabb élete lehet, pl.sokkal könnyebben beilleszkedik a kortársai közé.

Ha esetleg mégis autista lenne, elmondásod szerint nagyon enyhék a tünetei, épp csak rajta lehet a spektrumon, és 100%-ig teljes életet élhet. Ne aggódj nagyon emiatt! A köztudatban sajnos inkább a Sheldon (Big Bang Theory) és Rain Man típusú autisták vannak, pedig ők már egy elég speciális típust képviselnek (főleg a Rain Man). A valóságban sok autistával találkozhatsz, akikröl nem is tudod, hogy autizmussal diagnosztizálták őket.

2022. júl. 10. 08:42
 2/2 anonim ***** válasza:
Kiderult azota esetleg valami?
2022. okt. 5. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!