Igf-1 szint ha magas az mit jelent ?
Nem nagyon találtam róla semmit,de mivel nőttem 5 centit ezért kérték a vizsgálatot.
Érték:
502,3 (123-389)
IGF-1 (insulin-like growth factor 1) a májban nagyobb mennyiségben termelődő növekedési faktor (máshol is termelődik), mely a vérben is mérhető szintet ér el (ezért hormonnak minősül). Növekedési és inzulinszerű hatósai vannak. Termelését a növekedési hormon fokozza (growth hormon: GH). Magas szintje normálisan gátolja a növekedési hormon termelését az agyalapi mirigyben.
"Az IGF-1 egy olyan hormon, amely a növekedési hormon (GH) hatásait irányítja a szervezetben. Az IGF-1 és a GH együttesen elősegítik a csontok és szövetek normális növekedését. A vér GH-szintje a nap folyamán ingadozik az étrendtől és aktivitási szinttől függően."
"A normálisnál magasabb IGF-1-szint gyermekeknél gigantizmust (óriásnövés), felnőtteknél pedig akromegáliát jelenthet. A gigantizmust és az akromegáliát leggyakrabban az agyalapi mirigy daganata okozza, amely egy kis szerv az agy alján, amely számos funkciót, köztük a növekedést is irányítja."
Köszönöm,már voltam orvosnál, Augusztus 2 MRI.
Daganat gyanús vagyok .
Elég nagy valószínűséggel akromegália.
Nekem is az van .
Írj rám ha gondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!